X

Веган малинов чийзкейк, от който ще си поискате допълнително...

от в 11:30 на 11.01.2016 в Рецепти | Здраве и спорт


Веган малинов чийзкейк, от който ще си поискате допълнително...

Веган малинов чийзкейк, от който ще си поискате допълнително...

Все ни се случва да ни се прияде „нещо сладичко“. Дали за десерт или със следобедното кафе или просто ей така, сладките вкусотии са неустоими за повечето от нас. Суровите и здравословни десерти най-накрая ни дават зелена светлина да си хапваме колкото пожелаем, без да си мислим за калории и без да се притесняваме, че съдържат вредни съставки като бяла захар, брашно, консерванти и така нататък. Напротив, те ни дават чиста и полезна енергия да работим, творим, учим и спортуваме.

На вашето внимание преставяме веган малинов чийзкейк, който няма да остави никого безраличен. Хитра идея е да си го приготвяме в началото на седмицата и да си взимаме по едно парче за работа сутрин. Освен това, разбира се е идеалият десерт за семейна вечеря или парти с приятели

Въпреки екзотичното наименование, продуктите са лесно откриваеми и достъпни:

За блата:

  • 20 меки фурми
  • 1 чаена чаша брашно от овесени ядки*
  • 1 чаена чаша брашно от рожков
  • ванилия и канела на вкус

За крема:

  • 500 грама накиснато кашу
  • 3 зрели банана
  • 10 меки фурми

За украсата:

  • 300 грама малини

Чийзкейкът се приготвя 4 часа преди консумация, защото се изстудява и стяга във фризер.

Необходими са кухненски робот, блендер, форма за сладкиш с пръстен.

Приготвя се в три лесни и бързи стъпки:

Блат:

Фурмите и брашната от овесени ядки и рожков се смесват в кухненски робот до получаването на мека, лепкава и хомогенна рохка смес. Внимателно се поставя за основа във формата като се притиска към дъното и около един сантиметър по стените на обръча (за да седи стабилен кремът). Формата с блата се слага във фризера докато се приготвя кремът.

Крем:

Накиснатото кашу се измива и изцежда. Смесва се и се блендира с 10 фурми и 3 нарязани банана до получаването на гладка пухкава смес, приличаща на мус. Кремът се разнася върху блата и формата се връща във фризера за около 3 часа, за да се стегне.

Украса:

Слад като извадим чийзкейка от фризера, украсяваме с пресните малини като можем да добавим и ягоди, къпини или боровинки. Сладкишът се съхранява в хладилник.

 

*брашно от овесени ядки можете да си направите сами, като ги разбиете добре в блендер

Да ви е сладко и... оставете малко и за останалите...


Теми   веган чийзкейк | рецепта | сладкиш

Още по темата

Коментари

Зареждане






x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.