Декорацията на великденските яйца, току що стана още по-сладка.
Необходими продукти:
- овални силиконови формички
- 70 мл прясно мляко
- 1 ½ чаена чаша брашно
- 1 ½ чаена лъжичка бакпулвер
- 1 щипка сол
- 3 големи яйца
- 140 грама захар
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- мазнина за тестени сладкиши
- цветни пръчици, перли, оцветяващ гел или топими шоколадови топчета - декорацията е по избор
Рецепта:
- Загрейте фурната на 180С°
- Подмажете плоска тава с зехтин/ спрей за готвене.
- Изсипете в малка тенджера млякото. Към него добавете маслото и разбърквайте на слаба температура. След няколко минути, махнете съда от котлона.
- В средно голяма купа изсипете брашното, бакпулвера и солта.
- В голяма купа, с миксер/ пасатор разбийте яйцата и захарта на висока степен (4-5 минути). Добавете и ванилията, разбърквайки.
- Добавете млякото към сместа. Разбъркайте на ниска степен. Добавете и микса с брашното и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
- Напълнете формичките със сместа. Изпечете до придобиването на златист цвят. Прехвърлете ги в друг съд, за да изстинат. Изпечете останалата смес.
- В отделна купа в микровълновата пригответе мазнината за сладкиши както е описано на кутията. По един цвят в купичка. Потопете сладките вътре или с четка/ лъжичка ги намажете до пълното им оцветяване.
- С помощта на цветните пръчици, перли, оцветяващ гел или топими шоколадови топчета декорирайте по избор.
Сервирайте и се насладете на този красив и вкусен десерт.