Всички сме в трескава подготовка за един от любимите ни празници през годината - Великден. Решихме да ви дадем една неустоимо сладка идея за празнични кексчета, на която ще се зарадва цялото семейство.
Какво е Великден без зайчета и......морковчета разбира се?!
Необходими продукти:
225 гр. ситно настърган марципан
75 гр. безсолно масло
100 гр. пудра захар
3 разбити яйца
100 гр. смляни бадеми
15 мл. мляко
150 гр. брашно
5 мл. екстракт от бадем
10 мл. бакпулвер
За глазурата:
30-45 мл. топла вода
250 гр. пудра захар
225 гр. бял марципан
За декорация:
15 мл. сладки от праскови
зелена и оранжева сладкарска боя
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 180 ° С и поставете 10 хартиени формички за мъфини в тавата за кексчета.
2. Разбийте марципана, маслото и захарта до получаване на гладка смес, постепенно добавяйте и яйцата.
3. Добавете бадемите, брашното и бакпулвера.
4. С лъжица напълнете формичките и ги поставете да се пекат 20-25 минути, докато се издигнат и станат еластични на допир.
5. Извадете ги и ги оставете да се охладят.
За глазурата:
6. Разтворете пудрата захар в купа и разбъркайте с достатъчно топлата вода, за да се получи дебела покривна консистенция.
7. С лъжица разстелете глазура върху кексчетата, позволявайки да се разтече леко по страните надолу и оставете да се втвърди за известно време.
За морковите от марципан:
1. Запазете 1/4 от марципана за листата.
2. Смесете оранжевата боя с голямо парче марципан, докато цветът стане равномерен.
3. Разделете оранжевото шоколадово тесто на малки топки и го оформете между дланите си, така че да са оформите морковчета.
4. С помощта на коктейлна пръчка направете хоризонтални вдлъбнатини по цялата дължина на „морковите“, за да създадете леки гънки.
5. Замесете зелената боя в по-малкото парче марципан.
6. Направете малки топчета и ги моделирайте във формата на листа и ги прикрепете към „морковите“.
7. Гарнирайте със сладкото.
Добър апетит