Едва ли има човек, който може да устои на сладкиши, направени с шоколад. Повишете настроението си като си приготвите тази лесна и вкусна шоколадова торта. 

Необходими продукти: 
  • 350 гр. черен шоколад (70%)
  • 250 гр. масло
  • 5 големи яйца 
  • 250 грама кафява захар
  • 200 мл сок от клементини (около 15 плода) 
  • морска сол
Начин на приготвяне: 

1. Загрейте фурната до 120 ° C. 

2. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня, заедно с 225 грама от маслото и щипка морска сол, като от време на време разбърквате.

3. Разбийте яйцата и захарта на висока скорост докато сместа стане пухкава и захарта се разтвори. 

4. Намажете с останалото форма за торта.

5. Оставете шоколада леко да се охлади, след това го изсипете в яйчната смес. Разбъркайте, докато се смеси добре и излейте във формата. Потупайте леко формата в плота, за да изкарате излишния въздух.

5. Поставете тавата във фурната, след това внимателно налейте достатъчно вода в друга форма под нея. Печете за 35 до 40 минути, или докато се стегне.

6. Изстискайте сока, прецедете го и го загрейте за 20 минути, или докато заприлича на сироп на консистенция. След това го оставете да се охлади.

7. Извадете тортата от фурната и я оставете да се охлади за поне 1 час. Леко разхлабете краищата на формата с нож, след това внимателно я извадете на дъска за сервиране и отлепете хартията за печене. Нарежете и сервирайте с сиропа от клементини.

Да ви е сладко!