На 02.05 Венера, планетата на любовта, хармонията и партньорствата, влиза в знака Овен и ще остане там до 28.05.

Овенът отговаря за новото начало, енергията, която влагаме и защитаването на позиции. Това е най-настъпателният и пробивен знак от зодиака, поради тази причина периодът е много подходящ за важни постижение, нови начала в личен и професионален план, както и за изглаждане на отношенията в партньорствата, както в личните, така и в професионалните. Ще сме откровени и искрени към заобикалящите и ще се борим да защитаваме интересите си, без да правим излишни компромиси.

От друга страна тези близо четири седмици са идеални за срещане на подходяща половинка и набелязването й. Няма да ни липсват възможности за романтични преживявания. Ще срещаме интересни хора, с които да пофлиртуваме и да се позабавляваме.

Освен в любовен план, Венера ни показва и какво ще привлича интереса ни през периода и какво ще ни харесва да правим. Поради тази причина е много вероятно някои от нас да се втурнат да пътуват или спортуват. Не е изключено да се отдадем на авантюристични преживявания и нестандартни развлечения.

Най-добре ще се отрази преминаването на Венера през Овен на огнените знаци Лъв, Стрелец и Овен. Те много лесно ще успяват да се ориентират в ситуациите, в които попадат и ще постигат намисленото с лекота и финес. И личните им и професионалните им партньорства се очаква да се развиват и разгръщат по начина, по който искат.

Водните знаци Скорпион, Рак и Риби ще са доста отнесени и по всяка вероятност ще витаят в облаците. При всички случаи ще са на романтична вълна и няма много да им се занимава с практичната страна на живота.

Земните знаци Телец, Козирог и Дева ще се втурнат да доказват любовта и интереса си към другия с материални неща. Много е вероятно доста да се изхвърлят и да съкратят преждевременно бюджета си. Поради тази причина е важно да са внимателни и да наблегнат на други способи.

Въздушните знаци Водолей, Близнаци и Везни ще общуват активно с другите. Тези, които по една или друга причина са разделени от любимите за тях хора, ще търсят контакти с тях по телефона или чрез други средства за комуникация. Много е вероятно също така да се отдадат на кратки пътувания.