От 07.08. до 06.09. Венера, планетата на любовта, хармонията и партньорствата ще преминава през знака Рак.

Знакът Рак е най-грижовният и ориентиран към дома и семейството знак от зодиака и Венера много добре разгръща потенциала си в него. Поради тази причина от една страна периодът е много подходящ за влюбване и стартирана на връзка, от друга е идеален заетите от нас да задълбочат вече съществуващи свои отношения.

Заради грижовността на знака Рак е добре да имаме предвид, че ще сме по-склонни от обикновено да се жертваме за любовта си и да помагаме на любим човек. Поради тази причина не са изключени флиртове с хора, които по един или друг начин са в нужда или имат някакъв проблем, който ние да се втурнем да оправяме.

Периодът ще ни предразположи да обърнем внимание на най-близките си хора и на домовете си. Не е изключено някои от нас да обзаведат или преаранжират жилищата си, докато други ще се втурнат да помагат на по-възрастни роднини или други хора от семейството си.

Освен в любовен план, Венера ни показва и какво ще привлича интереса ни през периода и какво ще ни харесва да правим. Поради тази причина е много вероятно да се втурнем да се занимаваме с готварство, декорация, спа процедури, водни спортове, медицина или санитария.

Най-добре ще се отрази преминаването на Венера през Рак на водните знаци Риби, Скорпион и Рак. Те ще постигат намисленото с лекота и финес. И личните им и професионалните им партньорства се очаква да се развиват и разгръщат по начина, по който искат.

Земните знаци Козирог, Телец и Дева ще са на романтична вълна и по всяка вероятност ще са силно ангажирани с любим човек.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци ще се чувстват финансово стабилни през периода. Възможно е да получат забавени плащания или възнаграждения.

Огнените знаци Лъв, Стрелец и Овен може да очакват изненадващи обаждания или съобщения, които силно ще ги развълнуват.