От 16.11. до 10.12. Венера, небесното тяло отговарящо за любовта, хармонията и партньорствата, влиза в знака Стрелец, най-авантюристичният и оптимистичен знак от зодиака.

Престоят на планетата тук ще направи периодът много подходящ за романтични срещи, забавления, пътувания, развлечения, общуване с чужденци, занимания с правни или философски проблеми. Много е вероятно свободните от нас да срещнат подходяща половинка и да стартират отношения с нея, докато заетите биха могли да доразвият или задълбочат вече съществуващи взаимоотношения, да изгладят отдавна тормозещи ги конфликти, както и да изкарат приятно време с любимия човек.

Най-добре ще се отрази преминаването на Венера през Стрелец на огнените знаци Лъв, Стрелец и Овен, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Възможно е те да стартират както лични, така и професионални партньорства, да сключат важни споразумения, да имат успех със съдебни дела и да намерят наука или поприще, което да им допада и на което да се отдадат.

Земните знаци Телец, Дева и Козирог ще са силно романтични и ще витаят в облаците, мечтаейки за любим човек.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци е възможно да си закупят ново средство за комуникация или транспорт. При тях са възможни изненадващи обаждания или съобщения, които силно ще ги развълнуват.

Водните знаци Рак, Риби и Скорпион по всяка вероятност ще получат забавени плащания или възнаграждения и ще имат късмет с финансовите дела. В любовен план не е изключено да получат любовно признание или обяснение от човек, когото харесват.