На 16.08. Венера, планетата на любовта, хармонията и разбирателството влиза в управлявания от нея знак Везни и ще транзитира там до 10.09.

Знакът Везни, подобно на планетата Венера, описва сферата на партньорските взаимоотношения и близките връзки. Ето защо влизането й в нейния собствен знак поставя двоен акцент върху романтичните ни отношения с другите. Поради тази причина се очаква енергията й през периода да облагороди и подобри партньорствата и любовния ни живот.

Хората, които са сериозно обвързани, би трябвало да усетят много силно положителното действие на хармонизиращата енергия на Венера, като успеят да изгладят отдавнашни дрязги и конфликти с любимия, което от своя страна ще възроди вътрешната им хармония и комфорт. По всяка вероятност ще имат подем, развитие и повече разбирателство с най-близкия им човек.

При необвързаните периодът е много подходящ за стартиране на любовни взаимоотношения и полагане на основите на нова връзка. При всички случаи няма да им липсват възможности за романтични преживявания и трепети.

Престоят на Венера във Везни е изключително благоприятен и за хората, които се занимават с частен бизнес, както и за тези, които работят с партньор. При тях може да изникнат нови и интересни възможности за разширение на дейността, поява на важни клиенти или нови договорни отношения.

Консултантските фирми и адвокатите също ще имат полза от преминаването на Венера през Везни, защото знакът отговаря и за консултантската дейност и съдебните дела. Поради тази причина се очаква работите на хората заети с подобен род дейност да се случват с много по-малко усилия от обикновено и да се подреждат с лекота.

Най-успешен ще бъде периодът за въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци. При тях любовният живот да процъфтява и ще имат много и интересни възможности, не само за стартиране, но и за задълбочаване на отношенията. Те ще бъдат харесвани от заобикалящите, присъствието и компанията им ще се търси и ще правят впечатление с талантите и уменията си.

Огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец по всяка вероятност ще успеят да изяснят отдавна тормозещи ги конфликти с половинката. Очаква се те да са изключително социално активни и да срещат правилните хора точно в момента, в който се нуждаят от помощта и подкрепата им.

Земните знаци Дева, Телец и Козирог ще са облагодетелствани в служебен и финансов план. Те ще успяват да изпъкват пред колеги и висшестоящи, ясно демонстрирайки уникалността и възможностите си.

За водните знаци Рак, Скорпион и Риби, периодът е подходящ за въвеждане в ред на семейните и къщни дела, изясняване на финансови въпроси и творчески занимания.