На 14 октомври Венера, планетата на любовта, хармонията и партньорствата, влиза в знака Везни и ще остане там до 7 ноември.

Знакът Везни е този, който отговаря за партньорските взаимоотношения, частния бизнес, красотата и разбирателството. Поради тази причина от една страна периодът е много подходящ за задълбочаване на вече съществуващи взаимоотношения и прекарване на ползотворно време с партньора.

От друга страна, разположението на Венера във Везни ще е много ползотворно за тези от нас, които развиват частен бизнес или работят с равноправен партньор. Възможно е те да започнат нови важни проекти, които в бъдеще ще се окажат изключително печеливши.

Венера ни показва и какво ще привлича интереса ни през периода и какво ще ни харесва да правим. Поради тази причина е много вероятно да се втурнем да се занимаваме с обзавеждане или преаранжиране на жилищата си, с разкрасителни или спа процедури или с подмяна на дрехи от гардероба ни.

Най-добре ще се отрази преминаването на Венера през Везни на въздушните знаци Везни, Водолей и Близнаци, както и на хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. Те ще постигат намисленото с лекота и финес. И личните им и професионалните им партньорства се очаква да се развиват и разгръщат по начина, по който искат.

Водните знаци Рак, Риби и Скорпион може да очакват изненадващи обаждания или съобщения, които силно ще ги развълнуват.

Земните знаци Козирог, Телец и Дева ще се чувстват финансово стабилни през периода. Възможно е да получат забавени плащания или възнаграждения.

Огнените знаци Лъв, Стрелец и Овен ще са на романтична вълна и по всяка вероятност ще са силно ангажирани с любим човек.