На една майка с бебе й била отказана седалка във влака от останалите пътници с аргумента, че не е платила за билет в първа класа.

Тирон Уилямс от Бромли, Великобритания, сподели в социалните мрежи видео, на което се вижда как тази жена е изгонена от седалката, макар че държи невръстно бебе на ръце.

В клипа младата майка се опитва да спори с жена, която била заела празната седалка до себе си за чантите си.

Майката казва: „Помолих Ви най-учтиво да свалите чантите си на земята и предложих да ги кача горе. Държа бебе, трябва да ме уважавате“.
Жената й отвръща: „А Вие трябва да уважавате по-възрастните. Хората плащат, за да седят в този вагон“.

Майката обяснява, че си е платила мястото, но възрастната дама оспорва това, твърдейки, че майката не държи билет за първа класа. Жената с бебето се опитва да спори с пътничката още веднъж, пояснявайки, че това е седалка за хора, които не могат да стоят прави.

Тогава възрастната жена коментира: „Не искам плачещо бебе“.

В този момент майката отвръща: „Той не плаче, а се държи по-добре от Вас“.
Няколко пътници се включват в дискусията и макар и някой да са на мнение, че майката наистина няма билет за първа класа, авторът на видеото Тирон не е съгласен.

Той казва: „В крайна сметка тя държи бебе, затова може да седне където си пожелае“.

Възрастната жена продължава да възпира майката да седне до нея, разкривайки, че има ужасна настинка.

В крайна сметка един пътник, седящ в стандартна класа, предлага на майката да заеме неговото място, на което тя отвръща „Благодаря, да. Би било добре“.
Няколко пътници аплодират жеста на мъжа преди клипът да свърши.

Говорител на железницата разкрива: „Приоритетните ни седалки са налични както в стандартна, така и в първа класа. Те трябва да бъдат преотстъпвани, ако са необходими на хора с увреждания, бременни дами, възрастни пътници или хора с бебета“.

Той обаче допълва: „И все пак седалки в първа класа трябва да бъдат използвани от хора, които имат билет за първа класа“.

Вижте целият видеоклип: