Вивиан Уестууд - живата модна легенда, жената, променила мисленето, разрушила стереотипите, провокирала статуквото. Вивиан Уестууд - една силна жена, достойна за възхищение!

1. Вдигни летвата над всички останали. Никой не ми е казал, че ще съм това, което съм. Аз и не чаках това. Просто винаги съм знаела, че съм родена да бъда необикновена.

2. Единственият възможен начин да се окаже влияние върху света, е чрез непопулярни идеи.

3. Борбата вече не е между класите, между бедните и богатите, а между идиотите и хората, които ги е грижа за околната среда.

4. Никога не съм правила усилия, за да получа любов. Защото ще получа трофей. Любовта трябва да е лесна и да идва сама. Другото е преследване и насилване, което завършва със самоубийство или в най-добрия случай с рецепта за по-силни успокоителни.

5. За мен животът е непрекъснато преминаване през различни етапи. Наясно съм, че всичко има начало и край. Срещаш някого и той те прецаква, не си допадате. Стискате си ръцете и продължаваш напред. Това не е твоят човек, колкото и да се тръшкаш.

6. Домът, повече от всичко друго, означава топлина и легло.

7. Не спирам, не почивам, не отлагам. Утре може да припадна в колата или да се удавя във ваната. Затова днес трябва да свърша някоя глупост.

8. Младите хора се нуждаят от дисциплина и от пълна с книги библиотека.

9. Повече хора би трябвало да четат книги. Това е най-концентрираният опит, който бихте могли да получите.

10. Купувайте по-малко, избирайте повече, предпочитайте качеството пред количеството - добре е и за гардероба ви, и за околната среда. И най-вече: следвайте собствения си стил!

11. Днес сме се превърнали в ужасни консуматори. Консумираме, без да мислим. Купуваме, каквото ни кажат. Затрупваме се с неща, които не са за нас и които не ни трябват.

12. Най-секси са мислещите хора.

13. Популярна култура – това е противоречие в терминологията. Ако е популярна, не е култура.

14. Единствената причина да съм в модата е желанието ми да унищожа конформизма на хората, да разруша стереотипите им.

15. Никога не гледай назад, никога не искай да върнеш времето. Аз не обичам историята, тя и без това е написана по хиляди страници. Моето време никога не е било, то винаги е.