Що за човек сте? Кои са силните ви страни и кои са слабостите, от които се страхувате? Ако все още не знаете отговорите на тези въпроси, то според рождената си дата, проверете кое дърво сте в келтския хороскоп и то ще ви разкрие много факти, за които дори не сте подозирали. 

Топола
Родените от 4 до 8 февруари; От 5 до 13 август
Нравственост: Неувереност
Цвят на късмета: Небесно-синьо
 
Тополата се свързва с медитация и духовност. Вие сте човек с високо чувство за естетика, но ви липсва самочувствие, което понякога е голям минус. Смели сте и сте безстрашни, когато е необходимо. Вие сте много внимателни, особено с приятелите си.



Бреза
Родените на 24 юни
Нравственост: Вдъхновение
Цвят на късмета: Бяло
 
Вие сте живи, привлекателни, елегантни, скромни. Обичате живота и имате спокоен характер, подкрепен с много силно въображение. Високо интелигентни и творчески сте, келтите са ви наричали „художник на природата”. 



Ела
Родените от 2 до 11 януари; От 5 до 14 юли
Нравственост: Мистериозност
Цвят на късмета: Пурпурен
 
Вие сте извънредно изтънчени, притежавате вкус, но също така сте темпераментни, безкомпромисни и склонни към егоизъм, грижа ви е за тези, които наистина имат значение за вас. Здравето ви е крехко, но ще се радвате на дълъг живот.
 


Клен
Родените от 11 до 20 април; От 14 до 23 октомври
Нравственост: Толерантност
Цвят на късмета: Розов
 
Вие сте оригинални и притежавате памет, способна да научи всичко. Пълни сте с въображение. Срамежливи сте и сдържани, но когато искате, можете да бъдете амбициозен, горд и самоуверен.



Лещак
Родените от 22 до 31 март; От 24 септември до 3 октомври
Нравственост: Оригиналност
Цвят на късмета: Кафяв
 
Умеете да впечатлявате останалите. Вие сте честни и толерантни партньори, с чувство на справедливост, можете да бъдете доста темпераментни и страстни любовници.



Кестен
От 15 до 24 май; От 12 до 21 ноември
Нравственост: Честност
Цвят на късмета: Тъмно-делен
 
Обичате живота, но често похабявате часове, дразнейки се на останалите. Чувствителни сте в голяма компания, което се дължи на липса на сигурност в себе си. Вие сте независими и прекрасни!



Ясен
От 25 май до 3 юни; От 22 ноември до 1 декември
Нравственост: Амбиция
Цвят на късмета: Черно и бяло
 
Вие сте изключително атрактивни и жизнени, импулсивни, амбициозни и интелигентни, пълни с талант. Можете да бъдете много егоистични, но сте мъдри и верни към човека, когото обичате.



Бук
22 декември; От 3 до 13 юни; От 2 до 11 декември
Нравственост: Креативност
Цвят на късмета: Червено
 
Вие сте човек с добър вкус и поради тази причина, често имате финансови затруднения. Организирани и жизнени, вие сте идеалният лидер.



Виж какво дърво си в келтския хороскоп - 2-ра част