Една млада дама избирала роклята си за училищния бал, когато решава да поиска мнението на своя приятелка. Момичето изобщо не забелязало, че е пратила снимката на грешния човек, а отговорът много я изненадал и трогнал.

Оказало се, че Сидни е пратила снимката на непознат мъж от Тенеси – Тони Уд.

Тони, който е баща на шест деца, признава, че първоначално не знаел как да отговори: „Обществото оказва такъв силен натиск върху тези млади момичета и изисква от тях да изглеждат по определен начин и да имат определен вид тяло“, казва той пред „Дейли мейлАвстралия“.

„Опитвам се да науча децата си да бъдат себе си и да не се притесняват от това, което мислят другите. Въпреки моите стремежи, дъщеря ми вече изразява желанието да се впише и предположих, че тази млада дама има нужда от малко окуражаване.“

Затова Тони в крайна сметка написал на Сидни следното съобщение: „Предполагам, че това съобщение е било предназначено за другиго. Съпругата ми не си е вкъщи, така че не можах да поискам мнението ѝ, но аз и децата смятаме, че изглеждаш великолепно в роклята. Определено трябва да заложиш на нея“. Милото съобщение е придружено от снимка на пет от децата на Тони, които показват одобрението си с вдигнати палци.

В крайна сметка Сидни споделя милата снимка и тя бързо набира популярност. Хората откриват фейсбук профила на Тони, както и призива му за помощ в GoFundMe.

Оказало се, че на снимката липсва един от синовете на Тони – 4-годишният Кайзлър. Момченцето било в болница, защото страда от левкемия и в този момент било на поредната химиотерапия. Детето е диагностицирано с рак през 2015 г., а семейството създава страницата си в GoFundMe, за да събере поне част от средствата, необходими за лечението.

Щом историята с роклята се разчува, почти 600 души отиват на страницата, за да дарят средства. Набързо са събрани над 15 хиляди долара за каузата.

Тони не можел да повярва. „Онзи ден получих съобщения от непознат номер и няколко снимки на млада дама в елегантна рокля. Казах си „Искам да ѝ повдигна настроението“, затова снимах децата с вдигнати палци и ѝ казах, че изглежда великолепно. И днес, изведнъж, децата ми са известни в „Туитър!“, коментира Тони.

Тази мила история е поредното доказателство, че малките добрини повличат след себе си още добрини и правят света едно по-хубаво място!