Да си бавачка на някое кралско отроче хич не е лесно. За целта трябва да притежавате бойни умения, да разбирате от психология, да знаете как да оказвате първа помощ и да се научите да шофирате като професионалист, и това е само началото. Сякаш няма да гледате дете, а ще работите като агент на ФБР.

Нещо ни подсказва, че не бихте искали да сте бавачка в кралското семейство, но сме сигурни, че ще ви е любопитно да разберете през какво строго обучение преминават всички дами, които мечтаят за такава длъжност.

1. Къде се обучават

Не е достатъчно само да обичате децата, за да станете кралска бавачка. Първо трябва да завършите престижния колеж Норланд, който не е достъпен за всеки. Изискванията са кандидатките да са в добро физическо здраве и да имат безупречна биография. Те, разбира се, трябва да владеят английски перфектно.

По време на тяхното обучение момичетата не само учат как да се грижат за деца, но и имат предмети като психология, история, философия, социология и литература.

2. Практиката по време на обучение

По време на обучението днешните бавачки се упражняват върху бебета роботи. Те могат да събудят бавачката по време на нощта, да плачат за храна или да искат вниманието ѝ. На студентките не се позволява да игнорират нуждите на роботизираното бебе.

3. Бавачката е и бодигард

Бавачките трябва да могат да защитават себе си и повереното им дете, затова момичетата преминават през курсове за самоотбрана, преподавани от висши военни кадри. По време на последния семестър от 3-годишното им обучение момичетата се научават как да оказват първа помощ.

4. Перфектният шофьор

Кралската бавачка трябва да може да шофира изключително добре, защото детето трябва да е в пълна безопасност в нейно присъствие. Всички бавачки преминават през уроци за екстремно шофиране и накрая всички момичета умеят да карат кола и при най-трудните условия.

5. Главната бавачка в двореца

Престолонаследникът принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън не наеха много бавачки за отглеждането на трите си деца. Всъщност само една жена е отговорна за децата им – Мария Борало.

Тя се е дипломирала от колежа Норланд преди 20 години и започва работа в двореца, когато Джордж е на 8 месеца и оттогава им помага.

6. Кралското семейство е нейното единствено семейство

Кралската бавачка на практика е част от семейството, защото тя придружава децата навсякъде, включително при семейни тържества и пътувания.

Бавачката трябва да живее в двореца, за да е близо до децата. Според публикуваните писма на Джун Уалер (бавачката, която помага на Елизабет II при отглеждането на третото ѝ дете – принц Андрю) работният ден на кралската бавачка приключва в 20:30 ч. и преди този час тя е изцяло на разположение на децата и дори не ѝ позволено да се обади по телефона.

Това обаче е правило, с което се е сблъскала Джун Уалер през 60-те години, може би Уилям и Кейт дават по-голяма свобода на бавачката си.

7. Тя трябва да пази тайни

Бавачката става свидетелка на много случки от кралския двор и разбира немалко неща за кралските особи, но на нея не ѝ позволено да говори за това, така че няма да видите кралската бавачка в социалните мрежи и никъде няма да прочетете нейно интервю.

Когато постъпват на работа, всички служители в кралския двор подписват договор за пълна конфиденциалност.

8. Бавачката не може да бие децата

Физическото посегателство, включително пляскането, е абсолютно забранено на всички бавачки, независимо дали гледат кралски деца, или не. Но само колежът Норланд обещава, че никоя от неговите възпитанички не би наказала дете по такъв начин. На тях дори им е забранено да хващат грубо децата за ръката или да ги дърпат.

9. Бавачката не заменя родителите

Кралските бавачки добре знаят, че родителите са най-важните хора в живота на детето, и затова никога не се опитват да заемат тяхното място. Възпитаничките на колежа са съветвани да ангажират родителите при къпането на децата или да ги оставят сами да приспиват децата си.