Есенният период крие доста капани за здравето на малчуганите и е добре родителите им да вземат мерки за подсилване на имунитета, за да не влязат в омагьосания кръг от настинки, които не стихват. Именно затова, ние от Dama.bg, съвместно с любимото сиропче на всички деца - Марсианци ИмуноФорте, организирахме инициатива, в която събрахме полезни и практични съвети по темата от над 675 български родители. Те могат да бъдат приложени в ежедневието и наистина работят. 

Кампанията, в която имахте възможност да си спечелите цели 41 награди приключи, но имате възможност да се запознаете с полезните съвети тук.

Вече са известни и имената на печелившите, които екипът на Dama.bg и Марсианци ИмуноФорте подбраха спрямо коментарите на участниците.

Ето и най-полезните от тях:

 

1 голям Марсиански Hexbug конструктор печели:

За да подсиля имунитета на децата си се старая да ги държа близко до природата - излизаме възможно най-често навън, когато има слънце събираме лъчите за витамин Д, играем, дишаме чист въздух, когато може - далеч от мръсния град. Старая се при всеки удобен случай да им предлагам по някой плод или зеленчук, защото в днешно време има толкова нездравословни изкушения по магазините и децата се подлъгват. Старая се също да си лягат навреме, защото от недоспиването имунитета пада, а и нервната система страда. Старая се в къщи да цари спокойна атмосфера, да има разбирателство, да разговаряме, прегръщаме се, за да се чувстват добре и да са здрави. През есенните месеци давам добавки с витамини. При първи симптоми на грип и настинка осигурявам тишина и спокойствие, ако липсва и сън, давам много течности, наблягам на плодовете и не настоявам с храненето. Топли чайчета, стопляне на краката в леген с вода и сол и разбира се витамин С. Аз съм много доволна от Марсианци Имунофорте - стабилизира имунната защита на децата и е доста вкусен. Моите деца го обожават. :) Бих го препоръчала, защото в днешния мръсен свят, в който живеем, колкото и здравословно да се опитваме да го правим, ни трябва помощник. А за децата си избираме най-доброто.

 

Силвия Тодорова

 

20 Марсиански Hexbug мравки печелят:

1. Още в началото на месец октомври почвам да подсилвам имунитета на моето дете, докато е здраво. Почвам да му давам Марсианци ИмуноФорте сироп, повече плодове и зеленчуци. А при първите симптоми на грип правя билков чай с мед, топли супички, ако има слънце повече разходки на слънце, много плодове и пак сироп Марсианци Имунофорте. Бих го препоръчала, защото съм много доволна и го ползвам вече две години. Детето ми расте здраво и вече почти не боледува и не отсъства от детската градина. Затова го препоръчвам на другите майки от групата на Мамите.

Павлина Тасева

 

2. През лятото сме често навън, давам детето да лудее, дори да се цапа, защото всъщност понякога микробите са полезни. Ако пазим децата твърде много, те после имат слаб имунитет, докато така се каляват. Засега съм пробвала Марсианци Имунофорте само веднъж, но имаше действие и не сме се разболявали сериозно, защото грипните простуди са си много неприятни. Препоръча ми го една приятелка и аз го препоръчвам на другите майки – действа, съдържа добри съставки и си струва цената.

Поли Кънчева

3. Петя Паскова

4. Светла Рачева

5. Ангелина Стоянова 

6. Анка Бодурска

 

7. Милена Пеева-Георгиева

8. Васил Любомиров

9. Ивелина Иванова

10. Цецка Арнаудова

11. Албена Димитрова

12. Нели Петрова

13. Нина Иванова

14. Поля Павлова

15. Доротея Янкова

16. Юлия Лазарова

17. Нина Стоилова

18. Росица Йонкова

19. Румена Лекова

20. Искра Пенчева

20 имунопакета, всеки с 2 броя сироп Марсианци ИмуноФорте печелят: 

1. Соня Кирова

2. Офелия Цицикова

3. Деница Антова

4. Катя Маринова

5. Жасмина Стойчева

6. Крсимира Атанасова

7. Татяна Цветанова

8. Цецка Радославова

9. Илияна Вълчева

10. Поли Тошева

11. Маргарита Мехмедова

12. Весела Маркова

13. Ива Диянова

14. Татяна Спасова

15. Полет Георгиева

16. Весела Колева

17. Мери Тодорова

18. Елица Топалова

19. Виктория Дрехарова

20. Стефка Костадинова

Марсианци Имунофорте е природен имуностимулант, който комбинира най-високата концентрация на черен бъз, бета глюкани и шипка. Той не съдържа консерванти, аспартам или алергени като глутен, например. Под формата на сироп е, което го прави приложим и за най-малките деца.

Тройната комбинация има силен и наистина бърз ефект срещу вирусите и е подходяща за прием не само за децата в начална училищна възраст, но и за най-малките дечица над 1 годинка, посещаващи вече ясла или детска градина. Тя въздейства на клетъчно ниво, като ограничава възможността вирусът да се прикрепи към здравата клетка, а това означава, че пътят му да навлезе в нея и да се размножава е блокиран. По този начин още в начален стадий се предотвратява възможността от последващо развитие на вирусната проява.

Имуностимулантът е подходящ при рискови и често разболяващи се деца, като приемът е добре да започне в началото на есенния сезон и да продължи средно около 2-3 месеца. Дава се с цел превенция по 5 мл дневно.

При първи симптоми на настинка или вирусна атака, е препоръчително сиропът да се приема в дозировката за интензивна употреба в продължение на 7-10 дни, като за децата от 1 до 3 годинки тя е 10 мл, а за по-големите, над 3 години, е 15 мл дневно.