Всеки родител знае онова чувство на срам и безпомощност, когато детето му започне да плаче на публично място. Обикновено в такива моменти останалите хора не са никак съпричастни и състрадателни. Но има и такива, които ни показват, че доброто е навсякъде около нас, те, вместо да клатят осъдително глави, са винаги готови да помогнат.

Преди няколко дни пътниците на полет от Минеаполис до Атланта, САЩ, станали свидетели на мила и трогателна ситуация. Едно малко момченце било много разстроено, а бременната му майка не успявала да го успокои по никакъв начин. Те пътували съвсем сами и нямало кой да им помогне, но тогава до тях се приближил един от пътниците. Майката вероятно е решила, че ще последва патетична тирада как да се грижи за детето си, но мъжът просто ѝ предложил да вземе детето на ръце и да го успокои.

Мъжът обяснил, че той самият е баща и напълно разбира, в какво положение се намира майката, затова искал да помогне. Той прекарал два часа и половина с детето, до края на полета. През по-голямата част от времето се движел по пътеката между седалките, за да успокои детето. Историята е разказана от друга пътничка - Андреа Бърд:

„Сълзите напираха в очите ми, защото тази случка ми показа, че все още съществуват добри хора, въпреки че живеем в свят, пълен с жестокости. Браво на този баща и браво на всички бащи по света... вие сте истинските герои!”