Всички знаят, че има Ден на майката и Ден на бащата, но знаехте ли, че в някои държави има и Ден на самотния родител.

В САЩ този ден се отбелязва на 21 март, но дори там малко хора знаят за него. Ето защо една компания решава да направи това видео. В него ще видите трима самотни родители – Кайлия, Лиз и Джонатан. Дори те никога не са чували за подобен празник, но разказват за трудностите, през които преминават всеки ден като самотни родители.

Кайлия разказва, че като самотна майка не може да си позволи да спестява много и да мисли за бъдещето, а живее само с мисъл за следващата заплата и как ще си плати наема. Джонатан обяснява, че всичките му пари отиват за сина му и за сметките.

Въпреки това, тези родители не се оплакват, защото обожават децата си и биха направили всичко за тяхното щастие. За да им помогне с нелеката задача да възпитат и отгледат тези деца, компанията Angel Soft (Ангелски мек) решава да им направи невероятен подарък, свързан с най-належащите им нужди – те плащат наема на Кайлия за една година, плащат разходите на Джонатан, свързани със сина му, и плащат едногодишното обучение на дъщерята на Лиз.

Вижте техните затрогващи реакции във видеото, а ако сте самотен родител, се вслушайте в посланието на Angel Soft: „Когато отглеждате дете, бъдете меки. Когато го правите сами, бъдете твърди.“