Всички дами от екипа ни обожават палачинки и именно заради това днес решихме да ви представим една рецепта, която опитахме наскоро и буквално си облизахме пръстите! Е, тя е малко по-различна от традиционната, но вкусът е... Не може да се опише с думи! Трябва да се опита!

Необходими продукти:
  • 2 с. л. лимонов сок
  • 1 с. л. царевично нишесте
  • 2 чаши замразени боровинки (ако имате пресни също би било добре)
  • 6 с. л. бяла захар
  • 1 чаша рикота
  • 2/3 чаша мляко
  • 2 яйца
  • сок и кора от 1 лимон
  • 1/2 ч. л. смляно индийско орехче
  • 1/4 ч. л. сол
  • 1 чаша брашно
  • 1 с. л. бакпулвер
Начин на приготвяне:

Смесете лимоновия сок и царевичното нишесте в купа, докато нишестето се разтвори напълно. Разбъркайте боровинките със захарта в тенджерка на средна температура. Когато кипне намалете и оставете да покъкри за още 5 минути. Излейте сместа с нишестето и разбъркайте до сгъстяване. Поставете капака и махнете от котлона.

В купа смесете рикотата, млякото, яйцата, захарта, лимоновия сок, лимоновата кора, индийското орехче и солта, докато се получи хомогенна смес. След това добавете брашното и бакпулвера и разбъркайте отново.

Загрейте леко намазнен тиган на средна температура и започнете да правите палачинките. Поднесете с боровинково сладко.

Страхотни са, нали?