Сигурни сме, че тази торта ще се хапне много бързо! Ако се съмнявате, пробвайте да я приготвите на най-близките си хора и ще се уверите.

Необходими продукти:

• 2 чаши универсално брашно
• 2 ч.л. сода за хляб
• 1/2 ч.л. сол
• 2 ч.л. смляна канела
• 3 големи яйца
• 2 чаши захар
• 3/4 чаша растително масло
• 3/4 чаша мътеница
• 2 ч.л. екстракт от ванилия
• 2 чаши настъргани моркови
• 1 (230 гр.) консерва нарязан ананас, отцеден
• 100 гр. кокосови стърготини
• 1 чаша нарязани пекани или орехи
• Глазура от мътеница и крема сирене

Начин на приготвяне:

Очертайте 3 (22 см) кръгли тенджери за торти с хартия за печене. Леко намазнете и набрашнете хартията за печене. Оставете настрани.
Разбъркайте заедно първите 4 съставки.

Разбийте яйцата и следващите 4 съставки на средна скорост с миксер до получаване на гладка смес. Добавете сместа с брашно, като разбивате на ниска скорост, докато се смесят. Добавете морковите и следващите 3 съставки. Изсипете тестото в подготвени съдове.

Печете на 350 градуса за 25 до 30 минути или докато дървената клечка поставена в центъра не излезе чиста. Разстелете глазурата от мътеница равномерно върху слоевете. Охладете в съдовете на телени поставки 15 минути. Извадете и охладете напълно върху телени поставки. Разстелете глазурата от крема сирене между слоевете, отгоре и отстрани на тортата.

Тази торта може да се приготви по всяко време на годината. Може да добавите ром през студените месеци, да я украсите с цветя през пролетта или с плодове през лятото.

Вкусно, нали?