Влюби се в онзи, който избира теб също толкова уверено, колкото и ти него. Обвържи се с човека, който те повдига, когато падаш и се бори, за да оправи нещата, когато животът стане тежък и суров.

Влюби се в този, който вижда войните, които се водят вътре в теб, и не просто избира да остане, но ти помага да ги водиш. Намери този, който прегръща тъмните ти страни и подсилва светлите. Който иска да бъде най-добрият за теб дори тогава, когато ти не си най-добрата за себе си, който ти напомня за силните ти страни, всеки път в който се почувстваш слаба.

Не се влюбвай в човек, който те кара да се чувстваш трудна за обичане. Не давай сърцето си на човек, който смята, че си прекалено емоционална и слаба. Дай го на онзи, който обича нежната ти страна и я защитава с всички сили от суровия свят.

Влюби се в онзи,който те предизвиква и вдъхновява да мислиш и чувстваш. Който предизвиква дивата ти страна. Който докосва както съзнанието, така и сърцето ти. 

Влюби се в онзи, който е до теб, когато се променяш и уважава промяната, вътре в теб, защото разбира, че по този начин израстваш. В онзи, който те обича не само заради това, което си, но и заради това, в което имаш потенциала да се превърнеш.

Никога не се задоволявай с по-малко. Научи се да чакаш. И докато чакаш, научавай нови неща за себе си и се бори със сърцето си, което търси любов. Не спирай да израстваш и да преоткриваш нуждите и желанията си. И когато дойде точният момент, ще се влюбиш в онзи, който оценява всичко в теб, който се държи по начини, които дори не си си представяла. Когато дойде точният момент, ще намериш любов, същата като тази, напираща в сърцето ти, жадуваща да излезе на бял свят. И тогава ще разбереш, защо си чакала толкова много.