Докато добива популярност от плът на плът, мастиленото изкуство притежава и своите скрити опасности, с които малцина са запознати. Ако сте решили да си татуирате изрисуван символ, любимо име или пък нещо красиво, което останалите да не разбират, то първо проверете дали сте от хората, които могат да си направят татуировка. Как да откриете отговора? Продължавайте да четете. 
 
Бременните жени и хората с нарушено кръвосъсирване са едни от случаите, при които една татуировка би била възможно най-лошият избор за запазването на спомен. Ако попадате в тази графа, то екипът на Dama.bg ви препоръчва да си купите фотоапарат и да запълните стените в дома си със спомени. 
 
Долната част на гърба е противопоказна при жените, тъй като по време на раждането можете да получите епидурална анестезия, което ще доведе до още усложнения. Знаем колко много вярвате на татуиста си и как е татуирал леля, кака и батко, знае си работата. Но друга важна причина, поради която е препоръчително да избягвате гръбначната област, е че във всеки един момент ръката на татуиста може да помръдне, а иглата - да ви причини сериозни неврологични проблеми.

Самата татуировка не е опасна, опасността идва при контакта на кръвта с нея, тъй като може да бъде заразена с вируси като ХИВ, хепатит B или C. 
 
След като посетите студиото на татуиста си (тъй като сме сигурни, че не сме ви разубедили, не това е целта ни), си направете кръвен тест. Погледнете от добрата страна: най-накрая ще попитате коя е кръвната ви група, постарайте се да я запомните този път или поне до следващия.