Все още се уча да бъда смела, да избирам себе си, а не да се стремя да бъда приета в обществото, както и да се гордея с моите неприемливи възгледи и начин на живот. Опитвам се да следвам принципите си, когато някой ме кара да правя друго. Старая се да се науча да стоя сама под слънцето, а не с група хора в дъжда, защото в края на деня най-важното, за да си смел, е да си себе си, а не да се преструваш на някого другиго.

Все още се уча да съм безстрашна, да допускам хора до себе си, защото не е важно да си изкуствен, а да покажеш истинската си същност, за да могат другите да те опознаят и заобичат такъв, какъвто си, а не само да се влюбят в идеята за теб. За да си смел, трябва да допускаш и другите да не са фалшиви около теб. Уча се да показвам добрата и лошата си страна, за да мога да изградя отношения с някого. Опитвам се да науча, че да можеш да обичаш някого и той да ти отвърне със същото, трябва да си самоуверен. Понякога да се разкриеш пред някого може да те спаси, а може и да промени живота ти. Да пуснеш нещо, за което си се държал здраво, означава да си смел.

Все още се уча, че разпространеното тълкуване какво е смелостта, не е единственото. Не е слабост, ако забавиш живота си. Лоша шега ще ти изиграят и опитите ти да помагаш постоянно на всеки. Не боли и да помолиш за помощ. Ако допуснеш други хора до себе си, да ти помагат и обичат, да позволиш на някого да е твоята опора, също е проява на смелост. Не е егоистично да се поставяш на първо място. Тя се изразява и в показването на емоциите, приемането и отказа им. Грижите за другите, да те интересуват те и да се притесняваш за някого е признак на непоколебимост. Не е срамно, ако премахнеш токсичните хора от живота си.

Все още се уча да бъда мила, да се отнасям към хората с респект, когато те не ми отвръщат с другото. Старая се да съм до тях, макар и те да не са били до мен, когато аз съм имала нужда. Уча се как да не си служа с гняв, да съм приветлива към хората, но и към себе си. Опитвам се да си дам нещата, които съм твърде заета да дам на другите. Смелостта е свързана и с добрата връзка с нас самите. Когато се чувстваме добре със себе си, сме силни и щастливи.

Това ни прави смели, защото не се спираме пред трудностите и страховете си...