Няма какво да се заблуждаваме – никоя от нас не е съвършена, нито дори онези моделки с уж перфектен живот. Но днес искаме да ви представим текста на Меган Глосън, който ни учи, че всяко момиче е съвършено в своето несъвършенство:

„Ще ми отделите ли минутка внимание? Имам да ви казвам нещо важно... Готови ли сте?

Аз не съм перфектна.

Да, признавам си, че не съм перфектна. Напълно наясно съм с всичките си несъвършенства, недостатъци и провинения. Не съм слаба, тялото ми не е пропорционално, защото страдам от синдром на Поланд, имам гранично личностно разстройство. Всекидневно правя грешки като майка и учителка. Правила съм какви ли не глупости през живота си. Мога да ви напиша цял роман за моите несъвършенства, но сигурно бързо ще ви отегча и вие ще побързате да изгорите книгата, за да предотвратите друг да прочете такава глупост.

Докато пиша всички това, няма как да не се сетя за уъркшопа за музикални учители, на който бях това лято (да, аз съм учителка по музика и отговарям за училищния оркестър). Човекът, който водеше уъркшопа, беше невероятен и от него научих толкова много, но най-важното беше, че всички сме съвършени по свой собствен начин. Няма значение дали си 190-сантиметров мъж или 150-сантиметрова жена – пак можеш да бъдеш диригент. Нямаше никакво значение, че някои имаха дълги ръце, а други – къси. Нямаше значение, че аз носех очила, а другите – не.

Идеята беше, че всеки от нас може да си върши работата и всеки от нас е способен да ръководи училищен оркестър. Но това не се отнася само за нашата музикална област. Същото може да се каже и за писането, за шофирането, за готвенето... за всяко нещо! Имам приятелка, която е преживяла безброй несгоди и проблеми, но си остана най-земната и най-състрадателната жена, която познавам. Тя е перфектна. Имам и приятелка с божествено дълги крака– тя също е перфектна. Малките ми щури дъщери също са перфектни. Всички са перфектни по свой си начин, защото няма едно абсолютно определение за „перфектен“. Всички сме и перфектни, и неперфектни. Ние сме такива, каквито сме и сме такива с причина.

Нашите несъвършенства ни правят уникални, нашите грешки ни правят красиви и най-вече ни правят... хора.

Едно от най-важните неща, които можете да научите на този свят, е че ние сме несъвършени и животът ни е низ от трудности, но всички заслужаваме обич.“

Меган Глосън