Огромна емоция, нестихваща радост и любов, която никога не си си мислела, че можеш да изпиташ - раждането на нов живот е най-вълнуващият момент в живота на всяка жена. Това е моментът, когато разбираме, че майчината любов е всепоглъщаща.

Разбира се, преди появата на бебчето трябва да подготвим всичко необходимо, за да го посрещнем подобаващо. Много често възникват въпроси относно правилната подготовка за едно новородено. Истината е, че можем лесно да приготвим най-важното, като се ръководим от подробен списък. Не бива да забравяме, че списъкът е различен спрямо сезона. И тъй като сме на прага на лятото, представяме полезен списък за лесна подготовка за бебчета, които са родени през лятото.

С грижа за новия живот

Знаете ли, че заради нежната кожа на бебенцето ни през топлите месеци трябва да заложим на дрешки от леки материи и да избягваме всичко, което може да предизвика раздразнение? Освен това трябва да се погрижим за хидратацията на съкровището ни. Имаме нужда от измивно олио и кремче против подсичане, трябва да следим температурата на въздуха в стаята и да знаем какво да използваме като завивка през лятото.

За да ви улесним, сме подготвили списък с необходимите продукти и вещи:

Дрешки:

- Ританки;
- Къси панталонки и фланелки;
- Бодита с къс ръкав или тип потниче;
- Шапчица;
- Жилетка;
- Одеяло;
- Препарат или гел за пране, който не дразни кожата.

Баня:

- Вана;
- Измивно олио;
- Масажно олио за след баня;
- Крем против подсичане;
- Хавлия с качулка.

Пелени и памперси:

- Пелени за еднократна или многократна употреба;
- Мокри кърпички без алкохол или мицеларна вода с тампон за почистване;
- Кош за пелени;
- Муселинова пелена или подложка за преповиване.

Здраве:

- Ушен термометър;
- Клечки за уши с ограничител;
- Термометър за вода при къпане;
- Нокторезачка с предпазител;
- Ръкавички срещу дращене;
- Пудра, спирт и други продукти за детското здраве.

Сън: 

- Детско креватче;
- Твърд матрак;
- Предпазител за матрак;
- Долен чаршаф;
- Памучна пелена за завиване;
- Термометър за въздух;
- Бебефон.

Кърмене:

- Помпа за кърма;
- Стерилизатор;
- Контейнери за съхранение;
- Шише с биберон;
- Лигавник;
- Четка за почистване.

Време за разходка: 

- Столче за кола;
- Количка;
- Слинг.

Звучи доста, нали? Всъщност вече можем да открием лесно решение, благодарение на специална бебешка кутия. Тя съдържа всичко необходимо, за да посрещнем подобаващо малкото ни съкровище. 

Има и по-лесен начин

Tsuky Baby Box съдържа 30 продукта, които дават на родителите всичко, от което се нуждаят, за да се погрижат за бебето в първите месеци у дома. С други думи - необходимостта от безкрайно и изтощително обикаляне по различни магазини е елиминирана.

Tsuky Baby Box е вдъхновена от финландската кутия за сън, която съдържа всичко необходимо за бебето. Тя е нещо обичайно за Финландия още от 30-те години на миналия век досега и има за цел едно-единствено нещо - да улесни родители и да им даде спокойствието, че са добре подготвени, за да посрещнат подобаващо малкото си съкровище. 

Днес кутията е предпочитана от много семейства в САЩ, Австралия, Англия и много други държави по ред причини. Сред тях са улеснението от готовата селекция, възможността лесно да местиш кутията от стая в стая, както и това, че тя бързо намира друга употреба след като бебчето порастне.

В България кутията се предлага от съвсем скоро.

Хората зад бранда Tsuky Baby Box се водят от три основни ценности - отговорност, качество и красив дизайн. Екипът внимателно подбира всеки продукт, за да може да помогне на младите родители да бъдат спокойни в отглеждането на детенцето си. Цялостното съдържание на кутията е съобразено с нуждите на бебенцата днес. Освен това, самата кутия за сън е с красив дизайн и естетическа визия.

В Tsuky Baby Box включва дрешки, текстил за сън и баня, козметика и аксесоари. Кутията е подходяща за легло, което е с идеалните размери за новородено. Предвидени са матрак с подходяща твърдост и протектор.

Всички дрешки и продукти са съобразени със спецификата и нуждата на бебешката кожа, като са взети под внимание температурите през летния сезон. Дрешките са от 100% памук, а щампите са безопасно отпечатани. Муселиновите пелени са от бамбукови влакна и са антиалергични. Шишето за мляко и кърма е стъклено, а бибероните - от каучук. Козметиката е на Bioderma и включва измиващ гел, хидратиращо мляко и мицеларен разтвор.

Дрешките в лятната кутия на Tsuky Baby Box са с къс ръкав или тип потник. За бебчетата от 0 до 6 месеца са подбрани гащеризончета, бодита с къс ръкав, лятна шапка, тениска. За малко по-големите съкровища - от 6 до 9 месеца, има меки дънки и суичър, които могат да се използват и в началото на есента.

Лятната селекция включва и три специални подаръка от бранда органична козметика Wooden Spoon - крем против подсичане, продукт за слънцезащита и такъв против комари.

На практика покупката на лятната кутията спестява около 20% от стойността на продуктите, които съдържа, закупени поотделно.

Кутия с кауза

Tsuky Baby Box създава инициативата "Предай нататък", която помага на родители в нужда.

Tsuky Baby Box работи с фондация “За нашите деца”, за да стигне директно до родители в нужда. По данни на фондацията, всяка година около 1000 деца в България се разделят със своите родители, като 90% от тях са бебета под една година. Причините за това често са липса на средства, подкрепа, социална изолация или увреждане на бебчето.

Именно по тази причина фирмата помага на всяко семейство, което вече притежава кутията, да я подари на родители в затруднено положение, след като тяхното бебче порасне достатъчно и те не се нуждаят от нея, както и от умалелите бебешки дрешки и други продукти, които не са използвали. 

Ако идеята за Tsuky Baby Box ви харесва и искате да се запознаете с лятната колекция на бранда, можете да я разгледате на специално събитие, което ще се проведе на 10.06 в Генератор с адрес бул. Черни връх 47.

Пожелаваме на всички бъдещи родители успех в най-вълнуващото пътешествие в живота им. А улеснението на Tsuky Baby Box дава възможност да се радваме на безценните моменти, без да се притесняваме за всички задачи и покупки, които ни предстоят.