87-годишната актриса, носителка на Оскар и титулувана от кралица Елизабет II като „дама“, Джуди Денч, е в светлината на прожекторите от 65 години и както изглежда, не планира да се пенсионира скоро. Но въпреки натоварения си живот и ползотворната си кариера, Денч винаги е успявала да намери време за личния живот и семейството си. Актрисата преживява огромна загуба и въпреки това намира сили да последва сърцето си отново. Нейната история е вдъхновение за всички, които биха помислили, че е твърде късно да срещнат любовта.

Първият съпруг на Джуди Денч е любовта на живота ѝ

Джуди Денч и покойният ѝ съпруг Майкъл Уилямс се женят през 1971 г. и останават заедно до смъртта му през 2001 г. Двамата имат дъщеря на име Финти, а през 1997 г. се сдобиват и с внук. Говорейки за връзката им, Денч смята, че са имали късмет, тъй като отношенията им са били естествено хармонични и не се е налагало да полагат големи усилия, за да потръгне тяхната връзка.

Дори години след като Денч загуби съпруга си от рак на белия дроб, тя все още пази жив спомена за него: „О, как ме караше да се смея. Той ме караше да вия от смях. Прекарвахме си прекрасно. Никога не е било трудно между нас. Имах късмет да срещна Майк.”

След 30-годишен брак Джуди успява да намери любовта отново на 76-годишна възраст

Денч подозирала, че вероятно никога няма да преодолее загубата на покойния си съпруг и когато ѝ задават въпорса колко време ѝ е отнело, за да се научи да се справя без него, отговорът ѝ е категоричен: „Не знам. Може би така и никога не се научих на това."



9 години след смъртта на Майк, Джуди получава втори шанс в любовта. Тя определено не е очаквала да срещне любовта отново, нито е търсела нещо подобно. Но нагласата ѝ, че ще остане сама до края на живота си, се променя през 2010 г., когато природозащитникът Дейвид Милис я кани да открие заграждение за катерици в център за дивата природа, който той управлява близо до дома ѝ в Съри.

Денч и Милис започват да излизат и връзката им вече продължава повече от десетилетие. Тя описва отношенията им като постепенно развиващи се, зрели и прекрасни. Дори след много години заедно, тя все още го нарича „моят шампион“, защото не харесва думата партньор или гадже. Говорейки за щастливия им съюз, Денч споделя своето убеждение, че най-привлекателното нещо в една връзка е хуморът, а Милис винаги успява да я разсмее. „Обичам да се смея. Сега имам страхотен приятел.”

Денч и Милис се наслаждават на компанията си, но не планират да се женят

В интервю, когато Денч бе попитана за идеята за брак с Дейвид, реакцията ѝ бе категорична: „Не, не, не, не, не. Нека просто да се държим като хора на нашата възраст." Двамата също така са взели решение, че няма да живеят заедно и че и за двама им е по-добре да останат в собствените си къщи. Домовете им обаче са само на 6 километра един от друг и двойката на практика винаги прекарва времето си или при единия, или при другия.