Вашият зодиакален знак навлиза в период на трансформация чрез криза – през целия май натрупването на планети в сектора на промяната ще ви накара да разберете, че връщане назад няма и животът наистина никога няма да бъде същият. Цялата работа е, че вие ​​сте достигнали същия този цикъл, когато е време да напуснете вашата „излюпена“ стабилност, защото структурите на тази основа не са здрави. Струва си да създадете нещо ново, но преди това ще трябва да унищожите старото. Вероятни са предложения, които разкриват перспективи за професионално развитие. Предстои ви сериозна работа, но тя ще доведе до успех. Под влиянието на Слънцето в Телец трудолюбивите Везни ще започнат активна дейност, която ще се отрази положително на кариерата им. Не трябва обаче да забравяме и за личния живот. Въпреки че сте много заети, трябва да обърнете внимание на семейството и да посещавате хората по-често. Цветното пълнолуние през май дава усещане за полет, като ви освобождава от всякакви задължения. Везните трябва да се грижат за здравето си, защото от него зависи качеството на живота. Можете да предприемете курс на профилактично лечение или да релаксирате сред природата.

Доброто настроение през първите дни на май ще ви осигури успех в кариерата. Благодарение на работата в екип ще бъде възможно да се изяснят всички неясноти и да се придвижат нещата докрай. Хороскопът на Везните обещава, че новият проект ще бъде обещаващ и ще донесе признание в професионалните среди. Трябва да се доверите на мнението на колегите си и да следвате стриктно техните указания. Под влиянието на Венера в Телец, която диктува високите стандарти за красота, списъкът с несъвършенства нараства забележимо. За Везните, стремящи се към съвършенство, външният вид е много важен, затова може да се появи желание за радикална промяна на имиджа. Може би е по-добре да започнете трансформацията на образа с изучаване на модните тенденции и посещение при професионален стилист.

Първата „сборна“ точка за обновяване на Везни ще бъде Новолунието на 8 май в Телец и то се случва в кризисния сектор по времето, когато вашата Венера е там. Това предполага, че започвате етап на промяна, която може да дойде чрез промени във финансите на вашето семейство. Вероятно ще трябва да се справите с проблеми с ипотеки, заеми, разделяне на имущество или наследство. Юпитер, управителят на пътуването, също ще бъде там в този момент, както и Уран, управителят на щастието. Вероятно ще разберете, че ще трябва да положите значителни усилия, за да оставите миналото зад гърба си и да направите живота си пълноценен във всеки смисъл.

Трябва да разберете, че Венера, като управител на вашия знак, определя не само какво правите през месеца, но и какво е настроението ви. Като се има предвид, че до 24 май ще бъде в Телец, вие сте максимално фокусирани върху материалния свят, въпреки тежестта на случващото се около вас, вие сте стабилни, рационални, искате да имате здрава почва под краката си. Не си губиш ума, въпреки че на моменти адреналинът и усещането за неудържим цикъл от крайности в живота сякаш те завладяват.

В средата на месеца финансовото положение ще се подобри и ще се появят светли перспективи. Благодарение на добрата си репутация и подкрепата на влиятелни приятели ще можете да получите добре платена работа. Общият хороскоп на Везните за май 2024 г. смята, че е невъзможно да разхлабите хватката. На ново място ще трябва да работите много по-здраво, но заплатата ще ви радва. Благодарение на влиянието на Меркурий в Овен правилното решение ще ви дойде наум. Освен това дипломатичните Везни ще могат да подбират толкова точни изрази, че никой няма да се съмнява в разумността на действията. Вярно е, че организмът може да устои на натоварванията, за което веднага ще сигнализират различни заболявания. Може би трябва да започнете да пиете витамини.

За много Везни първата половина на май може да е свързана с получаване на голяма сума, но тя ще е необходима за разрешаване на личната ви криза. Може да е време да напуснете роднините си или да започнете ремонт - нямате илюзии, явно сте готови да запретнете ръкави и буквално да „изгребвате“ развалините. Що се отнася до взаимоотношенията, Марс е планетата, която изцяло определя хода на вашата външна комуникация със света. Говорим не само за любовни аспекти, но и за онези хора, които са част от постоянната ви среда. Именно от 17 до 19 май Марс се свързва с Възела на бъдещето във вашия сектор на съюзи - ще срещнете човек, който може значително да повлияе на вашата съдба. Опознаването му ще бъде квантово ускорение – събитията ще започнат да се развиват по-бързо и в любовта, и в работата. Например, може да ви поканят в нова компания или да има среща с бъдещ брачен или бизнес партньор.

Професионалната сфера ще се развива със същите темпове и през последните дни на май. Въпреки че конкурентите ще добавят динамика, принуждавайки ви да търсите нови, по-смели решения. Според хороскопа за май Везните имат добър шанс да подобрят качеството на знанията си. Ако се запишете на курсове във вашата област, след завършването им можете да кандидатствате за стаж в чужбина. Благодарение на войнствената енергия на Марс в Овен ще можете да се изявите в спорта и да постигнете изключителни резултати. Не е нужно да се притеснявате за участниците в състезание: мястото в челната тройка е гарантирано. Въпреки това Везните трябва да вземат под внимание факта, че рискът от травми и натъртвания се увеличава. Препоръчително е да избягвате излишната храброст и ненужния риск.
Ще навлезете в Пълнолунието на 23 май в Стрелец като в съвсем нова енергия – ще имате повече лекота и безгрижие, тъй като в този ден Луната ще направи секстил към вашето Слънце. Възможно е някоя жена да ви подаде ръка в най-нужния момент. Например, тя ще ви каже къде е по-добре да отидете да учите или може би дори ще отидете на кратко пътуване и там ще бъдете в по-оптимистично състояние психически.

Пълнолунието в Стрелец настъпва, когато Юпитер е в последните градуси на Телец, сякаш влакът на вашите проблеми започва бавно да напуска платформата на вашата съдба. До 24 май ще почувствате облекчение, най-вероятно поради предстоящи планове за пътуване или някакво щастливо събитие. За много Везни Пълнолунието може да донесе среща с близки и получаване на важна информация за живота им.
Най-щастливото събитие за вас ще бъде преходът на Юпитер в знака на Близнаци, който ще се състои на 28 май с аспект на тригон към вашето Слънце - може би най-накрая ще се решите на сериозно обучение и може да ви бъде предложено пътуване в чужбина . Съгласете се с всякакви „движения“ - това е възможност за вас да разширите мирогледа си и да разберете защо тази трудна пролет напълно ви „промени“.