От понеделник до петък Дейл Партридж е предприемач и успешен писател, но освен това е и грижовен баща – „длъжност“, която той възприема също толкова сериозно.

Докато той работи през седмицата, съпругата му е домакиня, която се грижи за децата им. В така ситуация много мъже си мислят, че е нормално уикендът да е тяхната заслужена почивка, докато жената трябва да продължи да се грижи за домакинството, защото все пак „тя по цял ден си стои вкъщи и не прави кой знае какво“. Всички майки знаем, че това въобще не е така. Ето защо постът на Партридж получава толкова голяма подкрепа.

Отдаденият баща решава да изобличи бащите, които „крадат“ от почивката на съпругите си. Постът му е кратък, но много верен и събира 107 000 харесвания и 66 000 споделяния.

Ето го и поста на Дейл:

„Цяла седмица тя се грижи за децата и мен. А аз цяла седмица се грижа за сметките. Повечето мъже си мислят, че това е честно, но за мен не е така. Ние, съпрузите, не заслужаваме почивката през уикенда в по-голяма степен от съпругите ни. Етикета на „онзи, който носи парите“ не ни дава право да избягаме от домашните ни задължения през събота и неделя. Почивката е лукс, който много мъже крадат от жените си всеки уикенд. Запомни, че 40-часовата работна седмица е обществен стандарт, но според Господ трябва да споделяме бремето на съпругите ни. Няма нищо лошо в почивката, но първо се увери, че не си единственият, който си почива.

Постът е придружен и със снимка на съпругата му и най-малкото им детенце.