Знам, има хора, които те нараниха. Някои повече от веднъж. Има хора, които пресушиха очите ти. Има хора, които ти се иска никога повече да не срещаш. Но... именно за тях искам да ти кажа нещо:

Не позволявай на никого да те принизи дотолкова, че да започнеш да изпитваш омраза. Дори ако всички ти казват, че този човек заслужава точно това. Ти обаче не го заслужаваш! Освободи се от хватката, в която са те впримчили тези хора, хората, които те нараниха. Които почти те унищожиха. Освободи се от влиянието им върху теб и продължи да живееш своя собствен живот, изпълненa с душевно спокойствие и вътрешен мир.

Животът е твърде кратък и не си струва да губиш ценно време в опити да променяш хората или да се мъчиш да им доказваш, каквото и да е. Единственият човек, на когото си длъжеш да доказваш нещо, си самата ти. Гледай напред. Съсредоточи се върху своето израстване. Опитай се да бъдеш най-добрата версия на себе си. Опитай се да бъдеш най-добрият човек, който можеш да бъдеш. Осъзнай силата си. Разгърни я и продължи напред. Тръгни си. Направи следващата крачка. И после още една. И още една...

Ако живееш с горчивина и гняв, само ще отблъскваш собственото си щастие. Твоят живот е твърде ценен, за да загубиш дори и минута още в мисли за хора, които не те правят щастлив. Кажи им „Сбогом”. После им пожелай всичко хубаво и ги остави в миналото си. 

А ти обърни поглед към бъдещето си.

Твоето щастие те очаква.

Автор: Калинката