Често чувам, че хората те искат, когато ти не ги желаеш. Вярно е. Винаги този, който има по-голяма сила, е онзи, на когото не му пука толкова. Или поне така се чувстват хората, на които им пука. Но вярно ли е това или не?

Наричали са ме кралицата на непукизма, но аз всъщност не съм добра в това, не съм добра и в преструването. Хората си мислят, че е така, защото често използвам цитати от филми и книги, както и съм много цинична относно връзките. Просто ме е страх, че ще се интересувам много.

Знам как да съм онази, която не отговаря на съобщенията, не връща обажданията, която чака момчето да ѝ пише първо. Да съм такава, каквато околните казват, се е превърнало в нещо естествено за мен, защото смятам, че това е много по-безболезнено от това да ми пука прекалено много за някого. Това би ме разрушило. Може да не са ми разбивали сърцето, но познавам хора, чието сърце е било на парчета. Била съм до тях и гледката не е приятна.

Но също така и мисля, че те са смели. Изисква се много кураж да покажеш колко ти пука. Всеки трябва да мине през това. Хората, които не се отварят пред другите изобщо, не могат да усетят това. Те по-слаби ли са в такъв случай?

Това, което другите не разбират за мен, преструвайки се, че не ме интересува, и за онези, които са такива, е, че те биват наранени най-много. Човешко е да обичаш и да искаш внимание. Не може да се отрече. Моето държание не ме прави по-щастлива, истинска или мъдра.

Дори и хората, които са сами и самотни, имат нужда от половинка, приятел, партньор или роднина. Истината е, че ако се преструваш, в даден момент околните ще започнат да ти вярват. Това не е ли по-лошо? Всички трябва да намерим баланс. В крайна сметка любовта трябва да е нещо красиво, а не лошо. А ако не покажеш чувствата си, как отсрещния човек ще разбере за тях?

Предполагам, че можеш да живееш с мисълта, че един ден някой ще бутне стените, които си изградил около себе си, защото те са там, за да те предпазят. Но животът е кратък, а ние сме винаги заети. Правилният човек ще се появи, а ако си повтаряш, че не ти пука, ще започнеш да си вярваш и тогава пътищата ви няма да се пресекат.

Излез и покажи на света, че ти пука. Всичко ще е наред. Ти ще си добре.