След като през есента на миналата година списание "Плейбой" за първи път показа на страниците си мюсюлманка със забрадка, най-после се появи и първата емотикона на жена с хиджаб, която да бъде препратка към традициите на мюсюлманите. 

Идеята хрумнала на 16-годишната Райуф Алхумедхи, която живее в Берлин, още миналата година, но се реализира и представя едва сега, по повод Световния ден на емотикона, и то не от кой да е, а от гиганта Apple. Идеята на момичето бе подкрепена и от основателя на Reddit Алексис Оханян.

"Ние също сме хора и трябва да бъдем представени като част от многообразието на този свят. Емотиконите може да не изглеждат като голяма работа, но това е още един малко по-различен и иновативен начин хора като мен да бъдат чути и признати от този свят", убедено е младото момиче. 

Новият ъпдейт ще включва цели 69 нови емотикони, сред които ще има кърмеща майка, брадат човек, зомби и вампир, сандвич, кокос, повръщащо човече, елф, а също и животни като тиранозавър рекс и зебри. Очаква се те да бъдат достъпни за всички потребители през септември с появата на iOS 11 или малко след очакваното събитие.

Припомняме ви, че през последните години се появиха емотикони на хора от различни раси и професии. "Надявам се след като всички видят емотикона на жената с хиджаб най-накрая да ни приемат като нормални хора, които имат свой начин на живот... също като останалите", споделя Райуф.