През 2012 г. Тао Порчон-Линч влезе в Книгата за рекорди на Гинес като най-възрастния инструктор по йога на планетата. Днес тя е на 98 и е все така гъвкава и никога не пропуска занятията с учениците си.

Тао е израстнала в Индия, а страстта й към йогата започва, когато навършила 8 и видяла момче, което тренира на плажа. Така, въпреки негодуванието на своите родители, които й казвали, че е това не е за жени, тя решила да превърне йогата в своя професия.

През годините Тао работила като модел, актриса и танцьорка в Америка и Холивуд. От 1967 г., когато е на 49 г., става инструктор по йога и основава Асоциацията на преподавателите по йога, както и Уестчестърския институт по йога.

Когато е на 83 години Тао чупи бедрената си кост и лекарите й казват, че трябва да забрави за йогата. Дамата обаче, не само, че не оставя класа си, но и се записва на уроци по балет. 

"Аз не вярвам на възрастта, вярвам в силата на енергията!", казва Линч. Тя преподава на над 400 свои ученици по целия свят. Вегетарианка е и пие много прясно изцедени сокове и антиоксидантни чайове.

Тао е убедена, че няма нищо на света, което да не можем да постигнем, с помощта на вътрешната си сила. А историята на нейния живот е доказателство за това!