Ако проследим малко по-подробно историята на Древен Египет и хронологията, в която се заражда цивилизацията, не е трудно да открием, че тази тема вълнува редица историци. Кой би подозирал, че една река и нейното преливане ще бъде причината за създаването на една много богата и вълнуваща империя. Не е трудно да открием, че и до днес има индустрии, които обръщат много внимание на античността, а и ако погледнем архивите и постиженията, логично е все по-често развлекателната индустрия да инвестира именно в него. В следващите редове ще обърнем внимание на някои от тях, които с голямо удоволствие използват историята за създаването на нови продукти.

Няма как да не започнем с филмовата индустрия, която често използва историческата тематика, за да ни срещне с персонажи от миналото. Можем да си спомним колко филма за Клеопатра има създадени, както и за Марк Антоний след нея. Ще проследим легендите за създаването на пирамидите, а не трябва да забравяме, че има и много почитатели на фантастиката ще използват фантастичните постижения, за да ни посочат намесата на други висши форми на живот. Филми като "Стар гейт" посочват точно това, но не са единствени. Да не забравяме, че дори Индиана Джоунс беше стигнал до тях в търсенето на съкровища, следователно дори и да не сме почитатели, кино индустрията по един или друг начин ще ни запознае.

Не е трудно да открием, че много iGaming платформи обърнаха внимание на някогашната империя. Не е трудно да открием ротативки като Бук оф Ра онлайн, които в платформата на Betenemy ни позволяват да се забавляваме без никакви рискове с помощта на виртуална валута. Ако не сте запознати, някогашният Бог Ра се смята за създател на тази империя, като след него цивилизацията не само се развива още повече, но и в последствие започва да строи пирамидите. Самата ротативка ни предоставя и доста красива графика, когато искаме да се потопим в тази идея и да се възползваме от всички интересни предложения. Причината да получаваме този вид забавление така свободно е, защото самите студиа пускат по няколко заглавия на седмица и не е изобщо трудно да открием някои много основни предизвикателства, когато става въпрос за забавление. Впрочем не трябва да забравяме, че има и безплатни игри на виртуална маса, като в тази категория присъстват и възможности да се забавляваме на рулетка, блекджек и бакара. Правилата остават същите - забавляваме се с виртуална валута и без никакви рискове. Анализаторите признават, че интересът е голям, все пак това са игри, които дори и по този начин, продължават да бъдат точно толкова вълнуващи.

След като говорим за игри, нека не забравяме, че геймърската индустрия продължава да бъде още по-вълнуваща и приятна. Заглавия като Tomb Raider и Assasyn Creed обърнаха много внимание на империята и дори ни позволиха виртуално да се разходим в древната империя, да се запознаем с начина на живот и да се отдадем на повече приключения, като именно те не могат да ни разочароват по никакъв начин. За тях обаче се изисква много по-сериозен хардуер или конзола, но пък ще открием наистина добри графики и история, достойна за филмовата индустрия.

Последно ще добавим присъствието на литературата, както научната, така и романтизмът, защото не са малко писателите, които са проследили животът на императриците, Клеопатра не е единствена в това отношение. Макар и филмите наистина да са добри, можем да бъдем сигурни, че перото винаги е в пъти по-вълнуващо и описателно, позволяващо ни не само да разширим знанията си, но и да разберем какво позволя сформирането на тази империя, както и каква е причината за нейния край. Отговорите се крият там, а и нека не забравяме, че в книгите получаваме възможност да бъдем свободно да приемаме и обмисляме информацията сами, а не като интерпретация, както се случва най-често.