Доверете се на проверената информация от експертни източници. Научете защо косата пада след боледуване от COVID-19 и какво да правим в този случай, за да възстановим косата си.

Защо косата пада след прекаран COVID-19?

Най-често след преболедуване от коронавирус хората се сблъскват с дифузна алопеция - състояние, което се изразява в загуба на коса по цялата глава. Обикновено човек губи до сто косъма на ден, а след боледуване - до триста. Резултатът е, че след 1-3 месеца обемът на прическата и плътността на косата са забележимо намалени.

В повечето случаи причината поради която косата пада след covid е телогенен косопад, причинен от нарушение на цикъла на растеж на косата.
Основните причини за телогенна загуба на коса след COVID-19 са:

Вирус - предизвиква имунен отговор, при който в кръвта се появяват С-реактивен протеин, пирогени и други вещества, които нарушават кръвообращението и храненето на космените фоликули. Важно е да се отбележи, че такава реакция се появява не само след COVID-19, но и след други вирусни заболявания, например грип;

Стрес – когато влоши кръвообращението в малките кръвоносни съдове, се появяват спазми. В резултат на това се нарушава храненето на космения фоликул, което създава условия за края на анагена;

Дефицит на витамини, минерали и други микроелементи за подхранване на косата – повечето от ресурсите, които тялото изразходва за борба с вируса

Странични ефекти от лечението;

Косопада е един от най-честите проблеми, с които хората се сблъскват след прекаран COVID-19. За щастие този тип косопад се повлиява изключително добре от Lotion Concentree. Само след първата седмица загубата спира и започва растежа на по-здрава и плътна коса.

Косопадът и неподходящите шампоани

Растежа на косата може да бъде нарушен и заради използването на неподходящи шампоани. Това е проблем, с който трябва да бъдем изключително внимателни защото започва неусетно и се развива бавно във времето. Важно е да знаете как се случва, за да можете да предотвратите проблема. Неподходящите шампоани не почистват добре скалпа. Това се вижда лесно с трихологична камера. Веднага след като косата е измита с неподходящ шампоан фоликулите на косъма продължават да бъдат запушени и във времето това постоянно запушване задушава косъма, той спира да расте.

Генетично обусловения косопад (андрогенна алопеция) - една от най-често срещаните форми

Това състояние се развива на етапи като при мъжете започва над слепоочията а при жените от върха на главата. 
За щастие MEDAVITA има доказана 85% ефективност дори при генетично заложения косопад. Причината за тази висока ефективност е това че продукта Lotion Concenree MEDAVITA е разработен специално да не потиска хормона тестостерон (което правят по-голямата част продукти против косопад), а да създаде нова връзка с него като не позволява да бъде образуван ензима дихидротестостерон, който е отговорен за загубата на коса. Алопеция Ареата – локалната загуба на коса, също може да бъде излекувана напълно с Lotion Concentree.

Хормоналният дисбаланс – след бременност, заболявания на щитовидната жлеза и др.

Спирането на косопада след бременност е задача с която Lotion Concentree се справя ефективно и дълготрайно. Косопадът при заболявания на щитовидната жлеза също се повлиява успешно с Lotion Concentree, като може да бъде напълно спрян и заменен от нов растеж. В тези случай е важно и как се развива вътрешното състояние на организма.

MEDAVITA е изключителен професионалист в грижата за скалпа и косата

Преди повече от 80 години в Швейцария фармацевта Джанкарло Верон създава един от първите био-органични продукти за коса, с него се ражда и MEDAVITA. Марката е създател на един от най- ефективните продукти против косопад в световен мащаб, сред които и Lotion Concentree - доказан продукт за лечение на косопад дори и в най-тежки форми, помогнал на хиляди хора по света.

Днес Lotion Concentree е патентован продукт с клинично тествани резултати и доказана успеваемост при:

Генетично обусловен косопад при мъже и жени;

Косопад след прекарано заболяване;

Косопад след бременност;

Сезонен косопад;

Забавен растеж на косата;

Изтъняване на косменият фоликул.

Не позволявайте загубата на коса да влияе на самочувствието ви!
Загубата на коса има решение - Lotion Concentree от MEDAVITA.
За повече информация посетете официалния сайт на марката
www.medavita.bg