Живеем във времето на предприемачите. Не сме свикнали, а и не искаме да работим 35 години в една фирма, за да можем да си позволим накрая Rolex втора ръка или нищожна пенсия. Не сме този тип хора. Не искаме подобен живот.
 
Ние сме поколението Y. Ние сме хората, които живеем с една цел – да оставим наследство след себе си. Не искаме животът ни да премине като спокойно течащо поточе. Винаги търсим вълните, яхваме ги и се впускаме в приключения.
 
 
Да си предприемач в днешно време, означава да въплътиш в себе си няколко образа – на лидера, на инвеститора, на иноватора, на проницателния и пълни с идеи човек. Този начин на живот е различен от останалите. Ако не играете тази игра, няма как да го разберете. И, разбира се, не е лесен. Поддържането на непоколебим фокус върху бизнеса и силната концентрация, върху това, което правим, отличава успешния бизнесмен от останалите. 
 
Успешният предприемач не познава граници. Той е на разположение 24 часа в денонощието. Работи постоянно. Ежедневно се среща с бизнес партньори, клиенти и урежда бизнеса си. Гради своето бъдеще. В името на успеха той жертва всичко. Жертва живота си, за да постигане обществено одобрение и подкрепа. Работата е неговата жена, приятелка и любима. Той се отказва от почивните дни, болничните, дългите почивки и свободно време, за да се съсредоточи върху това, което прави. Той залага всичко в името на успеха. Това е, което много предприемачи преди и след нас са направили и ще правят. От Бил Гейтс до Jay-Z. Хора, които са давали всичко от себе си, за да стигнат там, където са в момента – на върха.
 
 
Puff Daddy също е предприемач и човек, който се издигна от нищото. Радва се на огромен успех в бизнеса с развлеченията. Единственото, за което съжалява, е че в живота никога не изпитва истинската любов, но признава, че в деня, когато става предприемач, осъзнава, че това е възможно да се случи. И се оказва прав.
 
Ако искате да сте успешен предприемач, трябва да се откажете от любовта. Гаджето само би отвлякло вниманието ви от целта. Пък и защо ви е жена на тази възраст, когато има толкова млади, красиви и секси девойки, с които можете да се забавлявате напълно неангажиращо? Страстта само би ви отклонила от пътя към успеха. Вие сте женени за работата си, защото обичате тази кучка. 
 
 
Повечето жени се втурват да ви се натягат, щом чуят, че джоба ви е пълен. Не могат да разберат обаче, че онази кучка – работата е на първо място. Заради нея може да  отмените плануваната вечеря,  да забравите годишнината. A и приятелката не е постоянна фигура в живота ви. Тя може да си тръгне във всеки един момент. Затова е най-добре да не инвестирате в сериозна връзка. Поне докато не постигнете целта си.