Да, можеш да си щастливо обвързан и да го правиш.

Една от най-ужасяващите статистики на които съм попадала е, че една втора от щастливо женените двойки си изневеряват. Мнозина от тях са на мнение, че изневярата не се случва по тяхна вина.

Вярвате или не, има няколко причини поради които щастливите хора предприемат тази крачка.

1. Скука

Разбирам. Трудно е да бъдеш с някой до края на живота си. Очевидно имаш нужда от преживяване, за да разпалиш искрата у дома отново?
Това да бъдеш отегчен е нещо нормално, но не оправдава подобно действие. Вместо да избираш лесния път, намери начин да разнообразиш ежедневието си заедно с половинката.

2. Не сме в състояние да се справим с промените

Проучвания показват, че възрастта в която най-много се изневерява носи числото „9“ със себе си – 29, 39 години. Склонността да „стъпим на криво“ се проявява особено силно, когато идва голяма промяна – появата на дете или сватба.
Психологически партньорът ви може да е много щастлив с вас, но да не е в състояние да обработи тези промени в живота ви и да потърси „спасение“ при някой друг.

3. Сексуални желания, които не се случват с партньора

Има много неща, които бихте направили с непознат/а, но никога не бихте ги поискали от партньора си. Мнозинството от хората смятат, че ако поискат някои свои фантазии и желания от човека до себе си, ще покажат неуважение към него. Поради тази причина се обръщат към кратки, неангажиращи отношения.

4. Просто са имали възможност

Някои мъже и жени просто вярват, че няма да бъдат хванати и действат. Звучи абсурдно, нали?

5. „Дали още го мога?“

Вие сте в чудесна дългосрочна връзка, но се чудите дали още ставате за тези неща. Много афери започват, именно защото егото се е обадило. Флиртът не е нищо страшно, но не знаете ли къде е границата, тогава имате проблем.

6. Просто съм си такъв/такава

Всички познаваме поне една такава личност в живота си – с безразборните кратки връзки, които поддържат огъня (според него/нея). Истината е, че подобен тип хора не знаят как да захранят самочувствието си по друг начин и търсят начини да се случи отвън. Това може да ви коства една дълбока и стойностна връзка, която ще ви даде повече отколкото си мислите.

7. „Заслужавам го, след като толкова усилено работя за това семейство“

Това е най-често употребяваният израз от мъжете, след като стъпят в брак. Усещат, че имат нужда от награда за трудната работа и грижата за съпруга и деца. Някои господа споделят, че подобни афери се отразяват добре на брака им, защото се превръщат в по-внимателни съпрузи. Въпреки това – не забравяйте какво можете да изгубите у дома.

8. Тръпка

Възможността да бъдеш хванат създава усещане за нещо вълнуващо. Много жени и мъже са запленени именно от тази тръпка. За жалост има опасност това да ги превърне в хора неспособни на сериозни отношения.

9. Генетично заложено

Науката е доказала, че склонността да търсиш преживявания извън връзката си може да бъде предадена от родител. Това, разбира се, не е оправдание, но може да бъде изтъкнато като причина за изневяра.

10. Някои хора го правят, защото могат

Понякога хората го правят, без да има причина. Защото могат. Това не означава, че трябва да го приемате и да останете заедно. Все пак, не е толкова невъзможно да бъдем верни – това е избор.