Днес ще ви разкажем една история за чудото на живота... История за една силна майка, която само с помощта на една снимка, предаде послание от позицията на всички родители и техните деца, които преминават през тежката битка с дефектите на сърцето. Ето защо тази снимка не е просто очарователна - тя е истинска, тя е надежда... 

Кели Блументал е горда майка на 1-годишно момченце на име Фин, който е роден с изключително рядка комбинация от дефекти на сърцето. Кели разказва, че лекарите не давали почти никакви шансове малката й рожба да оцелее още при раждането си, да не говорим за първата годинка от живота... Но тя и съпругът й не се замислят нито за миг и превръщат оцеляването на своето дете в мисията на живота си. Така, след като преминават през кошмара на десетките болници и десетте различни операции, които претърпява малкият им син, днес семейството е заедно у дома и е по-щастливо от всякога. 

И въпреки, че Фин вече е претърпял толкова сложни сърдечни операции и то в толкова ранна възраст, той ще трябва да издържи най-малко още две такива, преди да е навършил 3 годинки. Тези животоспасяващи процедури са го белязали завинаги с гръден белег, доказателство за това, че той е един малък герой, който е преодолял най-тежкото изпитание в живота си. Но оказва се, за съжаление, Фин не е най-малкият герой в тази безмилостна борба. Според The American Heart Association отбелязва, че всяка година има около 35 000 бебета, родени с някакъв вид вроден сърдечен дефект. CHD често се разделя на цианоза (синьо оцветяване, причинени от относителната липса на кислород) и не - цианоза. 

"Преди да бъдем изправени пред старта на това мъчително пътуване, ние никога не бяхме чували за вродени сърдечни дефекти, така че, когато диагнозата на плода ми бе поставена през 19-тата седмица от бременността, ние се чувствахме ужасно уплашени и сами. Но нито за секунда през ума ни не премина варианта за аборт", пише Кели. 

Именно тази неосведоменост по този така важен проблем подтиква Кели да разпространи снимката на тези няколко бебетата, за да може и други семейства да узнаят, че коварното заболяване засяга едно на всеки 100 деца. И следващото може да бъде тяхното...

"Всички тези бебета са били оперирани по същото време, в същата болница, от един и същ лекар", пише Кели. "Тук можете да видите всички тези белези, толкова съвършени и красиви посвоему. Те са моята, нашата, а може би и вашата надежда!"