Пускането на детето ви в социалните мрежи може да повлияе на развитието му и дори на прехода в тийнейджърска възраст. Може би е добре да ги използва под надзор, но недостатъците побеждават предимствата на много различни нива. Не можете да наблюдавате всяка негова стъпка, тъй като потенциална опасност може да бъде на един клик разстояние и то вероятно дори няма да е наясно с нея.

Научихме за опасностите на деца под 13 години, използвайки социални мрежи и искахме да ви предупредим за тях.

Детето ви ще види различна реалност в социалните мрежи

Докато децата ви растат, ще започнат да задават нови въпроси за себе си. За момичетата това означава да се насочат към модните тенденции и грима, докато за момчетата дезодорантът и гелът за коса изведнъж стават значими. По ирония на съдбата е важно да се следят тенденциите, за да се впишат, но ако детето използва социални мрежи, тези резултати ще бъдат различни.
На тези сайтове те няма да бъдат повлияни само от деца около тяхната възраст и в приятелския им кръг, но далеч повече. Ще се чувстват притиснати да следят световните тенденции. За един млад ум, който е в развиващите се етапи на самочувствие, може да се създаде впечатлението, че никога няма да могат да постигнат един и същ статус, да получат едни и същи неща - ще мислят, че никога няма да бъдат в състояние да наваксат.

Може да сподели твърде много

Харесва ли ви или не, ако дете под 13 години използва социални мрежи, също ще се изкуши да сподели нещо и това всъщност да не е за целия свят. Също така малките деца могат да направят снимки на личната ви карта или на кредитната и да ги споделят. Дори ако споделят само местоположението си или изображение, което лесно показват къде се намират, това може да привлече вниманието на недоброжелатели и да изложи детето ви на опасност.

Могат да станат жертва на онлайн тормоз или да станат такива

Тормозът в социалните мрежи може да бъде дори по-лош от този в реалния живот, защото тези хора могат да действат свободно и най-често го правят анонимно. Докато тормозът се случва, независимо на колко години сте, децата под 13 са най-засегнати от него, защото тогава започва да се формира самочувствието им. Така че той ще ги накара да търсят виртуално одобрение, което може да стане неконтролируемо. Оскърбителният език и клюките също могат да предизвикат безпокойство, което може да доведе до панически атаки. Има дори шанс кибертормозът да предизвика самонараняване.

Може да развие безпокойство

Всички тенденции, тормоз и фалшива реалност могат да накарат децата да се тревожат лесно и дори да се депресират. Малчуганите все още нямат силно самочувствие и увереност и това е основната причина децата да не могат да използват социалните сайтове. В този период трябва да се карат да надграждат уменията, в които са добри - ако това не се случи, животът им може да бъде по-труден.

Може да бъде принудено да участва в опасни тенденции

Независимо дали става въпрос за мода, танци или някаква игра, децата стават все по-обсебени от тези неща. Лошото при тях е, че има тенденции, които могат да изложат живота на детето ви в опасност. Някои от миналите тенденции и предизвикателства са известни като непредсказуеми и много опасни.

Може да бъде измамено и дори да стане жертва на кражба на самоличност

Децата са съкровище в очите на измамниците и крадците на идентичност. Това е така, защото не теглят заеми, нямат кредитни карти или плащат сметките. Тяхната кредитна оценка е чиста и крадците могат да ги експлоатират. Тези хора са насочени специално към деца, които използват социални сайтове и нещата наистина могат да се влошат много бързо, защото измамниците ги намират за най-лесните цели.

Позволявате ли на детето си да използва социалните мрежи? Ако вече са там, какви стъпки предприемате, за да ги запазите в безопасност?