Откъде да започна? Предполагам от това, че разбирам как се чувстваш. Изглежда, че си в средата на ураган. Всичко, което някога е било в живота ти, вече е във въздуха, издухано във вихрушка. Всичко, за което си смятала, че ще бъде постоянно и ще продължи цял живот, сега е минало и е история. Това е бъркотия, психически и физически, всичко останало са парченца. Хората, които си обичала, вече не те искат в живота си, не искат да те виждат отново, може дори да те мразят.

Знам, че е трудно за преглъщане да знаеш, че един ден този човек казва, че ти си всичко, което е искал в живота си. А на следващия те оставя и не поглежда назад, все едно си нещо недостойно и нежелано.

Започваш да се чудиш у теб ли е вината. Може би си го предизвикала, защото са ти казали, че имаш проблеми или си упорита, дори луда. 

Мислите преминават през ума ти в безкраен цикъл. Въпросите, на които никога няма да намериш отговор те преследват през нощта, правейки я още по-тъмна. Но въпросът е, че всичко се случва навреме. Никой не трябва да бъде обвиняван. Понякога просто няма причини или отговори. Всичко, което се случва в живота ти, независимо колко добро или лошо е, се случва точно както трябва. Знам, че вероятно ще намразиш тази фраза, но "не е било предопределено да се случи". И е вярно, че няма грешки. Бог не прави грешки. Той просто решава, че е време да приключи тази глава. Да затвори тази глава, за да отвори по-страхотна. Такава, каквато чувства, че наистина заслужаваш.

Разбери, че понякога е по-добре, че някой си е тръгнал. Понякога е добре да си в средата на бъркотията в мислите си, чудейки се как си стигнала дотук. Понякога е добре просто да бъдеш по-зрялата и мълчаливо да приемаш какво се е случило и какво те е сполетяло. Не преследвай загубеното. Приеми, че всеки има свои собствени борби и не всеки се чувства или обича толкова, колкото теб. Не преследвай никого, защото ако някой наистина иска да бъде в живота ти, би го направил. Не преследвай любовта. Колкото и иронично да изглежда, колкото повече преследваш любовта, толкова по-далеч е тя от теб. Любовта ще те намери, когато е писано, когато си готова. Ще те намери в точното време, на правилното място. Повярвай ми, така е.

Помоли се за мир и сила. Събуждай се всеки ден благодарна, че имаш още един ден, който да изживееш. Никога не спирай да цениш малките неща в живота и да ги забелязваш. Малките неща са най-големи. Нека огънят вътре в теб гори по-ярко от този около теб. Знай, че борбите, които сега водиш, ще останат в миналото. Имай вяра, че всичко ще се сбъдне в правилното време. Вярвай, че един ден ще бъдеш на място, където раните ще са се излекували и всичко, за което някога си мечтала, най-накрая ще бъде твоя реалност.

Вярвай ми. Ще бъдеш точно там, където искаш да бъдеш, с този, с когото си предопределена да бъдеш. И когато стигнеш, няма да ти липсва щастие, доброта, състрадание, искреност и любов. Защото всичко се случва в правилното време.