Ако често се чувствате така, сякаш душата ви „хваната“ в тялото на малко над 20-годишна жена, не сте сами. Наричаме тези хора с много имена: оцелели от травми, ранени воини, „стари души“, изпитващи емпатия, непасващи на средата, аутсайдери.

Под какъвто и етикет да попадат, душите им се чувстват абсолютно древни и често се изправят пред предизвикателства. През живота си те непрекъснато търсят "дом.

Старите души трябва да изиграят максимално картите, които са им били раздадени, но често се затрудняват.

Представяме ви 11 истини, които вие, ако сте такива, учите по трудния начин.

1. Тук сте, за да прекъснете цикъла

Независимо дали става въпрос за вредни убеждения, тормоз, токсични навици или манипулиране, вие знаете, че не сте за този живот. Те само пречат на нормалната функция на ума ви.

Циклите е трябвало да бъдат прекъснати и нарушени, но преди това е трябвало да ги разпознаете.

Когато искате да сте измъкнете от такъв кръг, трябва да откриете началото му и причините. Не се отказвайте.

Ако не поставяте себе си на първо място, само ще се проваляте. Саботажът не е форма на някаква защита.

Самосаботажът ви „предпазва“ от играенето на големи в свят, в който сте научени да сте малки.

„Старите души” изпитват дълбок ужас да бъдат забелязани, защото с видимостта често идва преследване. Ето защо провалът се е превърнал в рефлекс при някаква опасност.

С времето ще научите, че независимо дали сте хвалени, или преследвани, сте достойни да бъдете видени и чути. Когато постигате пълния си потенциал, ще имате възможността да влияете върху живота на другите по революционен начин.

2. Няма такова нещо като истински „сигурна“ връзка, докато няма безопасност отвътре. 

Старите души могат да попаднат в токсична връзка. Те са принудени непрекъснато да излизат извън зоната си на комфорт и да предизвикват своята идентичност и убеждения. 

Ако имате навик да гоните емоционално недостъпни хора, е необходимо да погледнете собствената си емоционална недостъпност, която може да ви държи в капан на неудовлетворителни отношения. 

Помислете за деца, които са тормозени или пренебрегвани. Емоционалната недостъпност и токсичност на партньора може да бъде привлекателна за тях като възрастни.

В крайна сметка, ако винаги преследвате някого, който никога не може да бъде хванат, има ли наистина някакъв риск?

Старите души научават по трудния начин, че инвестирането на време и усилия в подобни хора, е опасно. Едва когато се научат да избират себе си пред фалшивите връзки, наистина ще поемат риска да се открият.

3. Това, че сте състрадателни, не означава, че трябва да бъдете нечие емоционално кошче. 

Много хора смятат, че сме трябва да се научим как да обичаме безусловно. За съжаление, тези разбирания се потъпкват от токсичните хора, които изсмукват емоциите ни. Те създават усещане за безусловна любов, но това е само малко примамка.

Разбира се, че да  давате любовта си безразборно е опасно. Объркващо е.

Според някои хора поставянето на граници или създаването на токсично поведение не е лошо, а ни учи на много важни неща.

4. Приносът към нечия мисия е прекрасен, но истинската ви цел може да е по-голяма от живота

Във всяка стара душа има болезнен копнеж за нещо по-голямо от тях самите.  Знаете, че сте предназначени за нещо повече от живота, който живеете. Сегашната ви работа от 9 до 5, въпреки че е подходяща и удобна, може да не е това, което кара сърцето ви да се вълнува или душата ви да изпада в екстаз. Независимо дали това е странична суматоха, или смелост да живеете истинската си страст на пълен работен ден, не посвещавайте целия си живот на изграждането на чужда империя, когато също можете да отделите време за изграждане на своя собствена.

Вие сте напълно способни да разкриете своите таланти, цели и мчети. Не забравяйте, че всяка трудност ви води напред към светлото бъдеще. Не жертвайте себе си.

Вие имате своя мисия за изпълняване и възможностите са безгранични.

5. Способността да се наслаждавате на това да сте сами е суперсила

Макар и обществото да не приема лесно такива хора, в това няма нищо лошо.

Потопете се в тишината всеки ден - върху йога постелка, притисната под одеялото с чаша горещ чай или слушане на тихото спокойствие преди буря.

Отделете си една година далеч от връзки, за да мислите за себе си и да се „срещате“ със себе си. Това може да ви се отрази наистина добре. Ще израснете, ще се развивате и ще откриете какво ви прави щастливи.Когато се научите как да се наслаждавате на собствената си компания, ще откриете, че е за предпочитане, отколкото да търпите глупости на някой друг само с цел избягване на самотата.

6. Не съществувате, за да вършите неща наполовина

Вие сте тук, за да се потопите в дълбочина и да вкусите от всичко по много. Тук сте да създадете семейство, да имате приятели и кариера. Нямате нужда от фалшиви приятелства. Не се примирявайте с нещо, което не е пълноценно. Не си губете времето.

Важно е качеството, а не количеството. Животът е едновременно твърде кратък и твърде дълъг, за да прекарвате времето си да правите каквото и да било или да сте с някой по-малък от това, което наистина ви подхранва.

7. Непризнатата част от вас е също толкова важна, колкото и обществената ви персона

Всички имаме „идеален“ представа за човек, който бихме искали да бъдем, но обществото не ги приема. Всеки има страна, която не показва често, защото не е типична, но тя също заслужава внимание.

Всъщност ще откриете, че когато не оѝ отделяте време, тя ще намери по-лош начин да се покаже. Скритите ви желания винаги излизат на преден план, колкото и да не искаме.

Може да е гняв, срам или незадоволени нужди, но ще се проявят в определен момент. Направете го сами, за да не влияете негативно на живота ви.

8. Изобилието и чудесата са ваше наследствено право

Душата ви знае дълбоко в себе си, че сте предназначени да бъдете богати във всеки аспект - във взаимоотношенията, финансите, успеха в кариерата. Всеки определя изобилието по различни начини. Каквото и „богатството“ да означава за вас, го заслужавате.

Вие сте толкова достойни за всичко, дори ако мислите обратното.

Обществото иска да ви даде ограничена версия за това какъв може да бъде животът, защото е силно ужасено от хората, които не само следват големите си мечти, но и изискват никой друг да не зависи от своите победи. Малките хора са преследвани от тези, които успяват в области, в които тепърва ще процъфтяват.

9. Екстазът е вашето любовно писмо до себе 

Самодисциплината е възхитителна и трябва да бъде във всички области на живота ви. Вашият жизнен път към успеха обаче не трябва да зависи от лишенията.

Старите души често намират утеха в ограничаването на себе си, но това, което забравят е, че трябва да се наслаждавате на красотите на света.

Удоволствието от това ви дава достъп до свят, който е наистина свободен.

Покажете себе си. Не сте тук, за да се ограничавате емоционално, психологически или физически. Тук сте, за да взимате по много от живота

Отказът на душата ви от разкоша на човешкото преживяване е сигурен начин да се откажете от божественото си наследство. По този начин се отказвате и от щастието.

Не е нужно да правите компромис с личния си морален компас само за да се насладите на частите от живота, които не съществуват във вашия списък със задачи или диета.

Отклоненията, които предприемате, са просто друга част от пътуването ви. Не се срамувайте да върнете силата си и да направите удоволствието си приоритет.

10. Не заобикаляйте болката.

Философиите на новата ера подчертават силата на позитивното мислене, но то не трябва да управлява живота ви.

Няма лошо в това да сте стабилни психически и да откриете баланса, но не крийте емоциите си, особено ако са негативни. Благодарете на всичко, което ви се случва.

Не забравяйте, че благодарността не е ритуал за бягане от реалността, глупав ритуал. Това е начин на живот, който ще оформя, по който преживявате нещата.

Фокусирайте се върху хубавото и лошото в живота, а не избирайте само едното. Така ще сте истински щаслтиви.

Ядосвайте се, когато ви пренебрегват. Нормлано е.  Когато имате нужда от помощ, я потърсете.

Животът е красив, но и пълен с болка. Вие сами трябва да се адаптирате, за да откриете щастието.

11. Ако не насилвате това, което го няма, можете да ускорите процеса на това, което всъщност трябва да бъде

Много от нас прекарват целия си живот "настоявайки" за идеалните резултати, а не приемат истини за объркани и нюансирани ситуации. Опитваме се да убедим работодателя защо сме идеалния човек за работата, навеждаме се назад, за да станем по-харесвани в социалния кръг, жертваме ценна енергия, за да отговорим на всяко изискване в списъка на нечий друг мечтател.

Големите мечти се ускоряват и оживяват само когато сте готови да се откажете от съпротивата, когато не спирате онова, което би могло да бъде.

Признаването, че някои неща е по-добре да се оставят счупени и че някои хора е по-добре да бъдат оставени, е паспортът за собственото ви освобождаване.

Когато се откажете от токсичните хора и навици, ще намерите баланс в хаоса. Може би няма да получите желаното повишение, защото просто не е за вас, а връзката ви не е успяла, защото имате нужда от друго.

Защото дълбоко душата ви знае, че понякога самите неща, за които мислим, че ще ни спасят, са тези, от които трябва да се спасим - да преследваме нещо дори по-голямо, отколкото някога сме си представяли.