Кое е най-ценното оръжие на всяка жена и аксесоарът, който никога не излиза от мода? Косата, разбира се. Тя е нашият верен съюзник и е чудесен начин да привлечем всички погледи върху себе си.

Но независимо колко добре се грижим за нея, настъпва момент, в който тя изисква по-специални грижи, за да остане красива, бляскава и гъста. Да, става дума за настъпващия преходен сезон, който се отличава не само с досадни настинки, но и с неприятен косопад. Добрата новина е, че можем лесно да се справим с него с правилната грижа за буйната ни грива.  

Сезонният косопад е често срещан проблем, който засяга много представителки на нежния пол. Ниските температури, дъждовното време и промените в организма ни се отразяват на косата, като я правят по-слаба, безжизнена и предизвикват нежелан косопад.

Есенният косопад се наблюдава през месеци септември, октомври и ноември. В този период много жени забелязват, че при разресване падат много повече косми от нормалното. Причината е, че през топлите месеци от годината работата на хормоните, които отговарят за растежа на косата, се повишава. Точно така, през пролетта и лятото косата расте по-бързо, но с настъпването на септември този цикъл приключва, което се изразява в по-силен косопад, който протича в рамките на 2 или 3 месеца.

Ето защо днес ще поговорим за сигурните начини да се справим с този проблем.

Кокосово масло

Всички знаем за многобройните ползи на кокосовото масло. Проучвания доказват, че употребата му намалява увреждането на косата от UV лъчите. 

Лауриновата киселина, която се съдържа в кокосовото масло, задържа протеините в косата, като по този начин заздравяват и самите корени. 

Масажирането на кокосово масло в скалпа подобрява кръвообращението и спомага за по-бързия растеж. 

Зехтин

Знаете ли, че зехтинът подхранва косата в дълбочина? По този начин тя е предпазена от пресушаване, което води до накъсване и цялостно влошаване на състоянието.

Нанесете 2 супени лъжици зехтин директно върху скалпа и дължините на косата. Покрийте с шапка и изчакайте 30 минути, след това измийте косата. 

Правилните прически

Има огромно значение не само как се грижим за косата, но и кои са прическите, които най-често избираме. Най-вероятно се досещате, че стегнатите конски опашки и плитки не са добро решение през есенния период. Специалистите съветват употребата на преси за коса и маши също да бъде сведена до минимум.

Гривата ни ще се чувства най-добре, ако я оставяме да изсъхне естествено след миене и поне за кратко да забравим за прекомерната топлина на сешоара.

Лесна рецепта за красива коса 

Преходът между лятото и есента е идеалният период да дадем на тялото допълнителен стимул, за да се справи с промените и да не ни се налага да мислим за косопада. И тъй като напоследък все повече хора залагат на смутитата като лесен и наистина ефективен начин за получаване на полезни хранителни вещества, днес подготвихме точно такава рецепта.

Нарежете един банан, един портокал и 100 гр ананас. Смесете всички продукти в блендера и добавете лед. Смутито е готово след секунди. 

Тази напитка е богата на антиоксиданти, които се грижат блясъка на косата, подпомагат растежа и намалява косопада.

Грижа отвътре

Всъщност септември и октомври са месеците, когато усещаме промяната на времето не само с промяната на температурата, но и с промените в тялото ни. Точно така, става дума не само за косата, но също така за кожата и ноктите ни.

Всеизвестен е фактът, че грижата за външния ни вид започва първо отвътре. Ето защо в никакъв случай не бива да пренебрегваме нуждите на организма ни, за да даде на косата, кожата и ноктите ни всичко необходимо, за да изглеждат прекрасно.

Точно така, есента е точното време да се погрижим за себе си, като заложим на правилните витамини и хранителни добавки.

А когато става дума за външния ни вид, е най-добре да се доверим на многокомпонентна хранителна добавка, която ще даде на организма ни всичко, от което се нуждае.

Косата, кожата и ноктите ни се нуждаят от няколко вещества, за да бъдат красиви и здрави, независимо от времето навън. Става дума за хиалуронова киселина, цинк, хистидин, витамин B2, пантотенова киселина.

И за да бъде улеснението ни максимално, Life Formula са разработили хранителна добавка, която съчетава всички тези вещества в едно. Коса, кожа, нокти е добавката, която се грижи за външния вид на всяка дама, възвръща жизнения вид на кожата, заздравява ноктите и прави косата по-силна. Полезните съставки в хранителната добавка са съчетани именно с цел да дадат на всяка жена необходимото, за да изглеждат косата, кожата и ноктите ѝ прекрасно.

Всички знаем, че хиалуроновата киселина има основно участие в стимулирането на производството на колаген и еластин, както и в подобряването на хидратацията на кожата. Цинкът защитава клетките от оксидативния стрес. Хистидинът е необходимо вещество, за да се установи цинкът от организма. Освен това хистидинът участва в растежа и възстановяването на тъканите. Витамин B2 и пантотеновата киселина стимулират производството на енергия и метаболизма. 

Коса, кожа, нокти ни дава всичко, от което се нуждаем по всяко време от годината. Вече сме готови да посрещнем есента.