Жената Везни се възхищава на красотата във всичките й проявления – от музиката и архитектурата до човешката външност и взаимоотношенията между хората.

Известни дами, представители на зодията са: Моника Белучи, Марион Котияр, Кейт Уинслет, Наоми Уотс, Катрин Зита-Джоунс, Гуинет Полтроу, Аврил Лавин…

Жената Везни има много високи изисквания към мъжете. Всъщност нейният спътник трябва да изпълнява същите функции като диамантения пръстен на пръста й – да бъде мъжествен, строен и привлекателен, за да повишава самочувствието й. По правило собствениците на бирени коремчета и онези, които не спортуват активно, нямат шанс дори да предизвикат интереса й. Жените Везни харесват творчески личности, привличат ги актьори, певци, писатели, художници и музиканти.

Под същата зодия вероятно е родено и известното на всички магаре на Буридани, умряло от глад между два наръча сено. При вземане на решение (без значение какъв е въпросът – какви обувки да носи или за кого да се омъжи), жената Везни може да се колебае безкрайно дълго. Понякога, за да направи дори елементарен избор, е необходима външна намеса. Подобна нерешителност обаче изобщо не означава липса на интелигентност. Жената Везни има аналитично мислене и е "приятел" с логиката. Изразът „Има две гледни точки: едната е грешна, а втората е моята“ не се отнася за Везните по никакъв начин, те се съобразяват с мнението на другите хора, с мнението на любимия мъж – непременно.

Изразът „Лично пространство“ за жената Везни не е просто сбор от думи. Тя никога няма да започне да бърка в джобовете на партньора си в търсене на „доказателства“ за предателство, да проверява имейла му или да чете смс-и на телефона.

Жената Везни е приказлива по природа, тя може да говори безкрайно, преливайки от празно в празно при липса на важна тема за разговор. Сред Везните има много екстроверти, които патологично не понасят самотата.

Тя винаги има много трудни отношения с парите – дълбоко в себе си жената Везни е убедена, че парите са създадени, за да ги харчат, въпреки че не винаги е готова да го признае на глас. Сами по себе си банкнотите – без значение от количеството – едва ли ще доведат жената Везни до състояние на бурна наслада. За нея парите са просто възможност да придобие нещо красиво.

По правило жената Везни знае всичките си недостатъци и предимства. Красивите черти на външността си тя подчертава много умело с помощта на грим и дрехи. В повечето случаи жените Везните изглеждат очарователни дори в семпли дънки.

Представителките на тази зодия винаги закъсняват. Не го правят нарочно – всъщност прекарват твърде много време пред огледалото, обмисляйки какво да облекат, и накрая, в последния момент променят решението си.

Жената Везни постоянно се разкъсва между кариерата и семейството, иска да постигне успех и в двете области едновременно. Ако се забави на работа, тя се чувства виновна пред семейството си. Ако е принудена да прекара известно време у дома, тя определено ще се тревожи как офисът се справя без нея.

Жената Везни е работоспособна, но нейната ефективност на работното място варира през седмицата. Тя не знае как да работи по план и да разпределя равномерно натоварването: единия ден е неудържима и блика от идеи, на следващата сутрин мечтае за почивка и чак на третия ден започва да прави седмичен план.

Жената Везни и секса

Жената Везни предпочита любовна игра да е дълга. Защо да бързаме, когато нощите са създадени за любов? Тя се наслаждава на всяка минута от „еротичното въведение“ и намира за възхитителна дори размяната на реплики със съответното съдържание.

От гледна точка на Везните съблазняването е изкуство, което изисква подходящ декор: игра на светлини и сенки, огледало на тавана и т.н. Ако жената Везни е уверена в своя сексапил, тя ще го подчертае – понякога дори по много нетрадиционни начини.

Подходящи партньори за жената Везни

Жената Везни и мъжът Овен за пореден път доказват правилността на твърдението, че противоположностите се привличат. Те се допълват много добре, създавайки съюз, който може да продължи много години.

Жената Везни и мъжът Лъв са много успешна комбинация. За Лъва очарователната дама Везни е най-важният „трофей“, който с гордост може да бъде показан на другите. Във връзката на мъжа Лъв и жената Везни не говорим обаче само за външна хармония – те не само изглеждат добре, но и се чувстват много комфортно един до друг.

Жената Везни и мъжът Везни са способни да си дадат любовта, романтиката и... баланса, от които и двамата отчаяно се нуждаят.

Мъжът Стрелец може да накара още на първата среща вечно съмняващата се и „претегляща“ жена Везни да се усмихне; на втората среща да разбере, че нейните възгледи за живота съответстват с неговите, а на третата – сериозно да помисли за сватба. През цялото това време жената Везни ще се наслаждава на неговата разкрепостеност и на постоянното му желание да демонстрира чувствата си публично. С една дума, двамата ги чака светло бъдеще, без семейни скандали.

Жената Везни ще се влюби в мъж Водолей, ако не от пръв поглед, то със сигурност от втория. Игнорирайки факта, че срещите между тях ще бъдат твърде ексцентрични, за да бъдат определени като "класика на жанра", те ще имат дълга и нежна връзка. За външен наблюдател може да изглежда, че двамата правят всичко необходимо, за да разпалят помежду си скандал, но истината е, че те всъщност имат нужда от словесна схватка, за да не стане любовта им твърде досадна.

Неподходящи партньори за жената Везни

Жената Везни едва ли ще успее да устои на атаката на мъжа Телец и няма да съжалява – сексът ще бъде просто божествен. Ябълката на раздора между тях може да стане различното им отношение към присъствието / отсъствието на хора наблизо. Жената Везни е много социална, докато Телецът по правило не се интересува от другите.

Мъжът Близнаци и жената Везни винаги имат за какво да разговарят, но това едва ли ще им помогне по някакъв начин да рационализират графика си за срещи. Ако все пак се окажат „на едно и също място в един и същи час“, сексът ще е фееричен. Истината за такава връзка обаче е, че въпреки взаимното привличане, вълшебен между тях ще бъде само сексът, а не целият краткотраен роман.

Отношенията между жената Везни и мъжа Рак ще приличат повече на дълга, трудна работа – те са твърде различни. Може да отнеме твърде много време, за да намерят общ език, да се научат да се изслушват и да проявяват разбиране един към друг. Търпението и на двамата няма да издържи на този експеримент.

Ако жената Везни и мъжът Скорпион успеят да преодолеят сковаността и напрежението, през които ще премине началният етап на взаимоотношенията им – със задължителните романтични букети и бонбони, тогава те може да създадат връзка, която да се окаже дори интересна и трайна.

Мъжът Риби и жената Везни може дълго време да изпитват интерес/ чувства, без да смеят да направят първата крачка. Но ако тя бъде направена, има шанс за успех на тази връзка.