Писателят Ниша Джуниър пита жените на 40 години да посочат един съвет, който биха дали на 20-годишното си аз. Много дами решиха да отговорят на този въпрос. И въпреки че не е възможно да върнем времето назад, все пак намираме това за много полезно.

В тази статия може да прочетеш няколко съвета, които ни напомнят за това, което е наистина важно и ценно в живота, както и за това, което можем лесно да жертваме.

„Животът ти няма да бъде такъв, какъвто си си го представяла на 20 години, но ще бъде необикновен, удивителен и твой. „Събирай” силни и различни приятелства. Съсредоточи се върху тях, а не върху токсичните хора. Намери си хоби, което обожаваш.”

„Поживей сама за известно време. Зад теб и пред теб има много години, които ще споделиш с някой друг. Отдели време да се насладиш на свое собствено пространство. И пътувай повече!”

„Тръгни си след първата лъжа.”

„На 62 години съм и мога да кажа, че нещата са по-добри с възрастта. Чувствам се особено продуктивна и креативна сега. Нямам какво повече да добавя. Възрастта е всичко.”

„Спри да се опитваш да направиш всички щастливи. Да притежаваш някакви неща не носи щастие, следи парите си. Само защото са от семейството, не значи, че не са токсични.”

„Намери енергията да обичаш първо себе си. Не търси любов в мъже, приятели или деца, каквито не си готова да имаш. Пести парите си. Прави повече упражнения и се храни с по-добра храна.”

„Сприятелявай се и пази приятелите си. Ще се нуждаеш от всеки един от тях, когато станеш на 40 години.”

„Спри да се извиняваш. Не си отговорна за щастието на никого, ако цената е твоето собствено.”

„Няма значение, че са ти казвали да бъдеш добро момиче – не може всички да те харесват. Така че, ако и когато се стигне до избор между себе си (и твоите успех, емоционално щастие, финанси) и това да те харесат, избери себе си.”

„Не работи за някой, който изисква лоялност. Работи за този, който си я заслужи.”

„Грижи се за себе си поне толкова колкото се грижиш за някой друг в живота си.”

„Спри да скубеш веждите си, за да не изглеждаш безумно.”

„Само защото той не е ужасен, не означава, че е правилният за теб. Знай, че заслужаваш най-доброто.”

„Пести парите си, за да може винаги да си тръгнеш от работата или от партньора си.”

„Не отлагай мечтите си за пътуване до „някой ден”, защото този ден не е гарантиран. Не чакай да се сбогуваш с близките си приятели, за да си напомниш това.”

„Забавлявай се лудо. Затова са 20-те години.”

„Не пести „добрите” неща за „точния” повод. Използвай ги сега. Прекарвай повече време с хората, които обичаш – те няма да са около теб винаги и никога не знаеш кога може да си отидат. Наслади се на малките неща.”

„Не се колебай да промениш работата си и да се движиш напред. Искай повече пари.”