Мъжете могат да бъдат объркващи. Повечето жени забележат, че когато първоначално започнат да излизат с мъж, той е толкова съсредоточен върху това колко секси е дамата, че макар и да казва, че иска нещо повече, единственото, което е в главата му, е секс.

И след като това се случи, неговото поведение се променя и той започва да се държи сякаш не вижда във вас потенциална съпруга.

Чувствате се объркани и нямате представа как да си намерите приятел, който иска да говори за брак, щом никой от съветите за това как някой да се влюби във вас, не работи.

Какво искат мъжете от бъдещата си съпруга? Има ли определени черти на характера или характеристики, които мъжете намират за привлекателни в другите жени, а на вас ви липсват?

Искате отговори? Е, ще ви дадем мъжката гледна точка.

Ако искате да разберете как да си намерите приятел, който се вълнува да говори за брак с вас, работете върху следните 3 черти на характера, които мъжете намират за привлекателни у жените.

1. Възприемчивост

Когато един мъж наистина си пада по вас и започва да приема нещата сериозно, той иска да ви дава. Всъщност добрите мъже се влюбват точно, когато се раздават.

Например: той ще иска да ви заведе на вечеря. Моля ви, не го карайте да си разделите сметката.

Да бъдете възприемчива в този контекст означава просто да му благодарите и да му кажете колко хубава е била храната и колко хубав ресторант е избрал.

Зрелият мъж няма нужда вие да плащате половината сметка. Той търси жена, която може да направи щастлива и която ще оцени това, което той предлага.

Това мислене може да изглежда остаряло, но не е.

Мъжът избира жена, която има солидно самочувствие. Забележете, че не казвам самоувереност. Самоувереността е това, което правите. Самочувствието е това, което сте.

Да бъдете възприемчива означава да се чувствате комфортно и да свикнете с това мъжа да го е грижа как се чувствате, това да ви харесва и да му казвате, че цените това, че той се грижи за вас.

Това може да ви изглежда контраинтуитивно, но това е един от ключовите начини, по които един мъж проверява дали вие сте потенциалната му съпруга - по вашето самочувствие.

Той иска да ви направи щастлива и желае да получи обратна връзка за това дали се справя успешно.

Това да бъдете възприемчива, не означава да му се “продадете”. Просто означава, че ще му позволите да ви спечели.

2. На разположение

Ако един мъж ви покани на среща и не сте свободна за две седмици напред, той все пак може да ви позвъни по-късно с надежди да се уговорите. Но ако не си освободите време да се видите с него в разумен период от време - като например една седмица - той ще стигне до едно от следните заключения: твърде заети сте с приятелите и кариерата си или просто не си падате по него.

Мъжете са на импулси. Когато излезете за първи път, те се вълнуват много и нямат търпение да ви видят. Когато сте свободна, вие им давате зелена светлина и му позволявате да разбере, че и вие се вълнувате.

Дали той ще избърза и ще поиска твърде много - като например да ви вижда всяка вечер или да спи с вас веднага? Може би. Това не е проблемът. Трябва ви ентусиазиран мъж.

Вашата задача е да му покажете, че сте свободна, но разумно, с темпо, което ви е комфортно и без да оставяте у него впечатлението, че никога няма да се получи помежду ви.

3. Почтителност

Ако се огледате наоколо, ще забележите, че често мъжете не се женят за най-красивите и сексапилни жени, които са виждали. Това, което един зрял мъж иска от бъдещата си съпруга, е нещо, което не може да се види с очите.

Ако той е умен, ще се ожени за дама, която го уважава.

Това означава да уважавате начина, по който той живее живота си, да вярвате, че е на прав път в кариерата, да цените начина, по който общува с приятелите и семейството си и да сте съгласни с неговите цели и мечти.

Най-доброто нещо, което може да направите, за да покажете на мъжа, че го уважавате, е да питате за неговото мнение относно различни неща.

Когато има проблем, кажете му, че го подкрепяте и че сте сигурни, че ще намери решение.

Питайте го за съвет и мнение по темите, с които е запознат.

Един мъж, който е готов за връзка, си търси житейски партньор. Ако правите това, ще му покажете ясно, че сте в неговия отбор.

Да получавате това, което искате и винаги да става по вашия начин, е супер, но само когато сте необвързани. Ако сте част от отбор, означава да виждате нещата в друга светлина.

Трудно е да уважавате някого, с когото просто се виждате за секс. Не, че е невъзможно, просто едва ли успява да разкрие всичките си качества пред вас. Но пък е много лесно да се уважава човек, който иска да гради с вас.

Ако искате да научите как да си намерите гадже, което е готово и развълнувано да говори за брак, разберете, че трите личностни черти, които мъжете намират за най-привлекателни у жените, са възприемчивост, достъпност и уважение.

Да бъдеш възприемчива означава да си готова да го следваш. Искаш да видиш как той се справя с реалността. Къде иска да те заведе на вечеря? Какво обича да прави за забавление? Отпуснете се и наблюдавайте, за да научите какво може да ви предложи, дали ще направи живота ви по-добър и дори дали изобщо искате да ви бъде гадже, да не говорим за съпруг.

Мъжете са спонтанни. Първоначално са много настъпателни и искат да правят много неща веднага, за да види дали сте на разположение за него. Бъдете на разположение в рамките на разумното. Помнете, че все пак ще трябва и да го забавяте. Просто не убивайте ентусиазма му.

Искате мъж, когото уважавате. Животът е прекалено дълъг, за да го прекарате с мъж, който не ви вдъхновява.

А в крайна сметка всичко се свежда до характера.

Външният вид се променя, но мъжете се женят за дами, които ги уважават и са в един екип с него - защото все пак любовта е отборна работа.