След ужасяващата в астрологичен план 2016, сме сигурни, че сте се надявали за по-спокойна 2017. Всички се надявахме!

Но планетите не мислят така – „любимият“ Меркурий е ретрограден от 9 април до 3 май. Имаме почти цял месец, в който горе е долу, ляво е дясно, а светът се срива!

Добре де, преувеличаваме. Или пък не?

Всеки път, когато нещата в живота ми са разбъркани и хаотични, се оказва, че някоя планета е ретроградна. Затова извинявайте, че не съм особено щастлива от факта, че планетата на комуникациите ще бъде ретроградна цял месец.

А когато разбрах, че не само Меркурий е ретрограден, съвсем се притесних – цели четири планети са ретроградни през този месец. В първия момент си казах „Обречени сме“. Но не е съвсем така. Ако сме достатъчно пресметливи, можем да изиграем картите си правилно и да надиграем ретроградните Меркурий, Венера, Сатурн и Плутон. Вижте какво ни очаква.

Ретрограден Сатурн 2017
(6 април – 25 август)

За щастие Сатурн е ретрограден само веднъж, затова може да си въздъхнете от облекчение. Но дотогава, Сатурн може да ви създаде проблеми.

Защото Сатурн е планетата на дисциплината и ще ни се струва, че задачите ни са дори по-силни за изпълнение.

Може да ви се струва, че досадният ви колега е още по-досаден.

Големият проект, който трябва да направите? Ще ви се струва, че катерите планина.

Но ще ви принуди да правите нещата по правилния начин (не задължително забавния или лесния начин) и да свършите работата, дори и това да означава да кажете категорично „Не!“ на някои неща.

Може ли да се осмеля да кажа, че ретроградният Сатурн ще накара нещата да вървят по-гладко? Ако трябва да организирате наново графика си, ще трябва да подредите приоритетите си и ще можете да се отървете от част от товара, който сте носили досега.

Според астроложката Лин Койнър, ретроградният Сатурн ни дава възможност да се върнем назад и да преустроим дейностите и отдаденостите, които изглежда са източник на раздразнение. Ако устоявате на раздразненията под Сатурн, отчаянието просто ще продължи да съществува! Отстранете източниците на неудовлетвореност в този момент.

Ретрограден Меркурий 2017
(9 април – 4 май)

Почти едномесечното фиаско ще ви накара да се чувствате като на една от онези въртележки, които те въртят нагоре-надолу и накрая едва стъпваш на земята.

Но всичко ще бъде наред! Ще се справим заедно, обещавам.

Просто трябва да бъдем малко по-гъвкави.

Ако уговорката ви отпадне в последния момент, въздъхнете, поплачете и продължете напред.

Ако имате планове за пътуване и в последната минута полетът ви е отменен, оплачете се на страницата в социалната мрежа на самолетната компания и продължете напред.

Ако в даден момент искате да се откажете, да скъсате с някого или просто да изтриете част от Фейсбук приятелите си – почакайте.

С енергията на все още разцъфтяващата нова година, ретроградният Меркурий през април ще бъде съсредоточен върху създаването на стабилна основа, от която да можете да продължите лесно и самоуверено. В този период е добре да се насочим навътре в себе си и да работим по нещата, които са наистина важни за нас и защо искаме да поемем по този път, който сме избрали.

С други думи: Не правете нищо драстично!

Ретроградна Венера 2017
(6 март – 15 април)

Ретроградната Венера започна на 6 март 2017 и вероятно вече сте усетили силата й, без да осъзнавате.

Правите ли преоценка на живота си?

Опитвате ли се да освободите живота си от тревоги, спорове и проблеми?

Най-вероятно ретроградната Венера работи. Всичко се свежда до изцелението, това да се чувствате по-силни и да накарате живота да работи за вас!

Лин Койнър твърди: „Когато Венера е ретроградна, носи уроци за оценката на истинската цена и стойност на хората и нещата в живота ни (проблемите на Телец и Везни). Със съществуващите връзки, този цикъл произвежда преживявания, при които е по-лесно да се различи относителната тежест и стойността на тези хора в живота ни. Дискриминацията е по-ефективна. Разпознавате по-ясно всякакви тревоги, различия и неразрешени проблеми“.

Но периодът почти приключи, затова се надяваме, че сте на по-добро място, с по-малко стрес и готови за ново начало!

Ретрограден Плутон 2017
(20 април – 28 септември)

Нали Плутон уж не беше планета?! Защо тогава ни носи проблеми?

Този астрологически феномен е малко особен, защото е дълъг и няма измъкване от него.

Ще започнем да се съмняваме и колебаем за всичко. Това нещо лошо ли е? Не винаги.

Добре е да вдигнете гарда по отношение на много неща, но не се вкопчвайте във всичко – ще полудеете!

Ето какво мисли и експертката Лин Койнър: „

"Това е добър момент да проучите душите си, за да определите дали това, което правите, е необходимо. Тъй като ретроградният Плутон придава интензивна енергия за разследване, трябва да използваме това време, за да обмислим повторно появяващите се модели в живота ни, които ни карат да губим контрол, къде и защо постоянно губим енергията си и под какви обстоятелства реагираме така защитно, че предизвикваме атаки от другите. Ретроградният Плутон бележи времето, в което трябва да се стремим да получим по-голям контрол над личния си живот. Директният Плутон е време, в което да овладеем контрол над професионалните и финансовите области.