Или как респираторните неразположения застрашават добрия външен вид

Празничният сезон може и да има негативната способност да е много студен по нашите географски ширини, но със сигурност сме готови да му простим заради богатството от аромати, което гали сетивата ни. Канела, печени ябълки, тиквеник, мандарини, вино - романтика, преминаваща през ноздрите, за да стопли сърцето и да ни напомни, че предстоят най-вълшебните дни от годината. Е, за целта обаче е необходимо органът на обонянието да работи с пълна сила - една изключително трудна мисия в месеците на настинките, грипа и вирусните инфекции, в които сме свикнали почти всеки ден да навличаме шапката, шала и… хремата.

Обикновено за бързото облекчаване на симптомите сме свикнали да разчитаме на капките за нос. Малко известен факт обаче е, че повечето от тях са създадени на синтетична основа и не бива да се използват повече от 7 дни, тъй като могат да доведат до атрофия на носната лигавица. Затова все по-голямо място в терапията на хремата и синузита намират и билковите препарати с доказана в традиционната медицина ефективност както при остри, така и при хронични възпалителни процеси. Предимството на фитопрепаратите е, че не просто помагат за отшумяване на симптомите (запушен или течащ нос), но и имат ефект върху причинителя - т.е. могат да лекуват заболяването. Друго важно предимство е, че тъй като са препарати на растителна основа, носят много по-малък риск от странични ефекти и затова могат да бъдат употребявани за дълъг период от време, а при необходимост - да се повтаря приемът им.

Продуктите от серията Sinulan на WALMARK са изцяло създадени на базата на билкови екстракти с доказано полезно въздействие.

За чисти синуси, отпушен нос и… красиво лице

Никак не е приятно да облечете новото си палто, последните си ботуши и, вместо да вървите наперено по улиците, да държите носна кърпичка в ръка и да се чудите как да прикриете червения си и подут нос, който ви кара да приличате на нещо средно между клоун и снежен човек. Има една вълшебна билка, която ще ви помогне да си възвърнете отпушения нос и самочувствието - андрографис паникулата. Тя е хилядолетното растение, популярно в Скандинавските страни и в Близкия изток като мощно средство от природата при простуда, треска и инфекции на горните дихателни пътища.

Тази ценна съставка, заедно с още 4 доказано ефективни билки, можете да откриете в Синулан Форте. Синергичната комбинация от екстракти в Синулан Форте включва и добре познатите цвят от черен бъз, жълта тинтява, лопен и върбинка. Тези билки отдавна са се доказали в природната медицина: листата от черен бъз имат противовъзпалително, антибактериално и противовирусно действие, затова често се прибягва до тях при инфекции на горните дихателни пътища. Тинтявата и върбинката допринасят с общоукрепващо имунната система действие и помагат и при висока температура. А лопенът - не толкова популярна билка, но много важна - омекотява и втечнява секретите като така помага за отвеждането им извън дихателните пътища.

Билковите екстракти в Синулан Форте спомагат за отбъбването на лигавицата на носа, намаляването на тежестта около очите и улесняването на дишането.

За отпушен нос, чисти бронхи и... нежен глас

За мъжете топлият и нежен секси глас действа като магнит и определено е червена точка във вашия актив. Ако обаче сте решили проблема “червен нос” за сметка на стържещия дрезгавеещ глас, шансовете ви за висока оценка никак не са големи. Женският глас трябва да е уверен и завладяващ и първото условие за това несъмнено е доброто здраве и отсъствието на всякакви дискомфорти, които развалят това впечатление, като кашлицата например. Ето защо, за да дишате спокойно, да имате здрави долни дихателни пътища и омайващ тембър, ви съветваме да се доверите и на свойствата на хряна и латинката. Освен че и тези две билки имат силно антибактериално действие, те са и естествени муколитици - допринасят за изчистването на секрети от синусите и бронхите. А в комбинация с цвят от черен бъз, жълта тинтява, върбинка и лопен (разказахме ви за тях малко по-рано) помагат допълнително за нормалната работа на горните и долни дихателни пътища. Хубавата новина е, че в тези студени дни няма нужда да ходите за билки в гората. Всичките 6 екстракта се съдържат в “Синулан Дуо Форте” - с двойно действие за горни и долни дихателни пътища.

За спокойно, дишащо и… щастливо дете

Никое дете не е щастливо, когато е болно. Още по-малко пък са щастливи неговите родители. Това означава липса на енергия, по-малко игри с приятелите и седене на затворено. За детското щастие, за разлика от това на възрастните, е необходимо едно-единствено условие - здравето. Всички останали предпоставки малчуганите могат и си създават сами. Строят кули, превъплъщават се в смели герои, превръщат се в красиви принцеси - без претенции, без страх, без комплекси. За децата в детската градина, че и в първите класове на училище, изглежда съвсем нормално да съжителстват с хремата седмици, а понякога дори и месеци наред. Освен силата на андрографиса, лопена и върбинката (прекрасни билки за горната част на дихателната система), за нежната грижа за децата са необходими билки с нежно, но и сигурно действие върху долните дихателни пътища - такива са медицинската ружа и липата. Целия този букет от билки можете да намерите в сиропчето с прекрасен ягодов вкус Синулан Форте Джуниър, обогатено и с биотин и витамин С. Освен с грижа за детското отпушено носле, чисти синуси и бронхи Синулан Форте Джуниър е подходящ за нормалното състояние на гърлото, ларинкса и гласните струни, а добавеният биотин се грижи за доброто състояние на лигавиците. Изцяло природен продукт (без изкуствени оцветители, подсладители, аспартам).

С дъх на канела…

Зимата може и наистина да е много студена, щипеща и потискаща, но ние, по тези ширини, поне я имаме. Затова, вместо да се отчайваме (заради влошения си и зачервен външен вид или не дотам щастливия изглед на детето ни), трябва я приемем в пълната ѝ белота и блясък, да ѝ се радваме заради цялото вълшебство, което носи с празниците в нея и да ѝ се насладим, прегърнати от топлите ѝ аромати ...