Златните момичета на България спечелиха бронзов медал на бухалки и обръчи на Европейското първенство в Израел.

Две от лидерките на ансамбъла ни по художествена гимнастика – Хриси Тодорова и Рената Камберова говориха пред „Нова“ минути, след като спечелиха отличието. Гимнастичките изразиха общо мнение, че състезанието е било „на живот и смърт“.

„За нас това състезание беше на живот и смърт и наистина трябваше да се преборим, да покажем на Цвети, че сме силни и вярвам, че сме успели и тя се подобрява. Опитахме се да й изпратим цялата сила, която имахме. Беше много важно състезание за нас – на живот и смърт“, заяви Хриси Тодорова.

„Решението да останем беше много трудно, само като разбрахме какво се случва, първата ни реакция беше да се откажем. Разговаряхме с нашите треньори и Илиана Раева, те ни показаха тяхната гледна точка, затова сме им много благодарни, благодарни сме на Ина, на Даниела и на Илиана Раева най-вече, защото те ни показаха правилния път, пътят, по който да се борим. Защото много хора си мислят, че когато стоим пред компютрите и пускат постове това е борба. Истинската борба е в делата, а не в думите. Мисля, че това е най-голямата ни лична победа – една спечелена битка“, допълни Рената Камберова.