През последните няколко години на кориците на лъскавите списания, които дават тон в модния бранш, се появиха „plus-size” и транссексуални модели - ярък пример, че в модата отдавна няма никакви табута.

"Бляскави само вечерта", "Чантата да съответства на обувките" и още 6 модни правила, които е време да забравите. Погледнете предложенията ни!

Злато и сребро не трябва да се носят заедно

Основният мит, който е крайно време да бъде разбит. Чувствайте се свободни да носите злато и сребро, скъпоценни камъни и евтини бижута - колкото повече, толкова по-добре. Например, няколко пръстени или гривни, изработени от различни метали на едната ръка.

Блестящите тоалети са подходящи само за вечерта

В това правило, разбира се, има зрънце истина – немислимо е да кандидатстваш за работа в дълга рокля на пайети и да шокираш бъдещия си шеф. Но например, кожената пола с метален блясък е перфектна за да разнообрази бизнес облеклото.

Дължината на панталона - до средата на петата

Може би това е важало до преди няколко десетилетия, перфектните панталони трябваше да бъдат до средата на петата, но не и в съвременната модна реалност. Авангардната мода налага раздърпани дънки с дупки, с неподгънати краища, разкроени панталони, които завършват до глезена или напротив - прекалено дълги и тесни. И на никого не му е до спазване на "правила"!

Не трябва да се смесват различни щампи

Във всеки сезон еклектиката ("съчетаването на различни идеи, стилове, възгледи" или по-просто комбинацията на несъчетаеми неща) е на върха на популярността. И няма абсолютно никаква нужда да се опитвате да намерите перфектната комбинация от щампи. Моделите могат да бъдат съвсем различни! Например тигри и дракони просто се "сприятеляват" с цветята в пролетно-летния сезон 2017 на модна къща Gucci.

Качествените неща трябва да бъдат скъпи

Търговските марки на масовия пазар отдавна са опровергали тази модна "аксиома". Качествените дрехи, изработени от памук, вълна, лен и коприна без никакви проблеми могат да бъдат намерени по рафтовете на магазините.

Трябва да се инвестира в класиката

Разбира се, култовите модели на чанти, никога няма да излязат от мода. Марките от сезон на сезон биват дублирани в новите колекции, но също така се допускат и "вариации по темата”. Именно тях преследват дамите, а след това парадират с лимитираните бройки.

Дългата рокля не е подходяща за ниски девойки

Ева Лонгория и други актриси, не много високи на ръст, са доказателство, че това правило не работи. Важното е – не вашето тегло и ръст, а да изберете модел, който да подчертае достойнството на фигурата ви и да скрие недостатъците.

Чантата и обувките трябва да си съвпадат по цвят

"Чантата и обувките трябва задължително да бъдат с един и същи цвят или най-малкото в една цветова гама" – нашата селекция не би била пълна без този стереотип. Във всеки случай, ние напомняме, че чантата, обувките и другите аксесоари трябва да се съчетават с роклята, която допълват, а не един с друг.