Народната мъдрост и наблюденията на шаманите се обединяват, за да ни помогнат да разберем кои от знаците на съдбата наистина ни обещават приятна изненада, сила, здраве и благополучие. Обектите, действията и емоциите - всичко това е не само възможно, но и необходимо да бъде насочено в наша полза.

Кои са знаците на съдбата, на които си струва да обърнем внимание:

1. Смята се, че птичите пера имат силна енергия, способна да защити дома от всяка проява на негативизъм. Ако намерите перо, занесете го вкъщи и го сложете във ваза или пък го пъхнете в рамката на вратата.

2. Речните камъни попиват силата на водната стихия, затова са мощни източници на положителна енергия. Няколко от тези камъчета ще изпълнят вас и вашия дом със сила.

3. За да се заредите със сила от слънцето, може да използвате трикове, известни на шаманите от древни времена. Когато Слънцето е под ъгъл 45 спрямо вас сгънете палеца и показалеца. Приемайте в получения триъгълник слънчевите лъчи и ги насочвайте към главата си. Това ще подсили вашата енергия.

4. Не забравяйте закона на бумеранга и винаги търсете начини да помагате на хора в нужда. Доброто със сигурност ще се върне при вас.

5. Не си правете шеги със смъртта. Тя също може да си направи шега с вас, затова не рискувайте.

6. Не се концентрирайте на негативното. Вървете с високо вдигната глава, а в ръка стиснете метален предмет или камък.

7. При всеки удобен случай почерпете вдъхновение от природата и небето. Просто вдигнете глава нагоре и не забравяйте, че зад най-тъмните облаци има топло слънце, ярки звезди и безкрайно пространство.

8. Съдбата ни подлага на изпитания, не за да ни пречупи. Нейните уроци са висша милост. Научете се да не се предавате пред трудностите, а да се учите от грешките си, за да предадете своя опит на бъдещите поколения.

9. Водата е източник на сила и мъдрост. Съдбата ни дава шанс да получим подкрепата на духа на водата. Не изхвърляйте боклук във водоемите - така сами си навличаме болести.

10. Не наричайте миналото най-доброто време от живота си. Капризната Фортуна може да се обиди и да спре да ви изненадва с приятни сюрпризи. Живейте щастливо днес и утре, а не в минало време.

11. Градете щастието си заедно с любимите хора. Действайте заедно и си помагайте един на друг. Такъв подход винаги ще намери отговор и подкрепа от Вселената.

12. Съдбата постоянно ни подсказва откъде и кога трябва да почерпим енергия и сила. Лятното слънцестоене е един от най-мощните източници на сила. Прекарвайте повече време край вода или си налейте от естествен източник. С тази вода може да лекувате различни заболявания, да удължите младостта и красотата си.

13. На света всичко е в хармония. Създайте хармония и вътре в себе си, спрете да мислите с клишета и да изразявате мислите на другите. Живейте във взаимно разбирателство, молете се на своя бог и не обиждайте никого. Съдбата ни учи да не обръщаме внимание на недостатъците на другите, а да коригираме своите.

14. Наблюденията на предците ни показват, че диворастящите дървета и храсти намаляват растежа на култивираните растения в полето и градината. На малки площи, засаждайте само домашни култури. Благодарете на природата и тя ще ви се отблагодари.

15. Използвайте дъжда в своя полза. Небесните потоци могат да успокоят и дори да отмият цялата натрупана негативна енергия. Този подарък на съдбата е пряко свързан с вашето благополучие. Просто отмийте от себе си останките на гняв и раздразнение, застанали под топлия летен дъжд.

16. Ако чувствате някаква тежест, разкажете за своите проблеми на вселената. Тя както никой друг е в състояние да изслуша и да предложи изход от ситуацията. Човек понякога има нужда от силен и мълчалив събеседник.

17. Никога не губете връзка с корените си. Колкото повече внимание обръщате на живите и починали роднини, толкова повече родовата сила ще ви защитава. Духът на предците защитава целия род и съдбата непрекъснато ни показва тяхната загриженост. Важно е да чувстваме и виждаме със сърцето си.

18. Домакинята, купувайки продукти за дома, знае, че се грижи за щастието и здравето на цялото семейство. Вашата загриженост идва от сърцето. Благосклонната съдба вижда желанието ви да се грижите за любимите хора и ви дава сили и оптимизъм.

19. В трудни ситуации намерете възможност да влезете в лоното на природата. Задайте ѝ своите въпроси и непременно ще получите отговори. Съдбата е благосклонна към хора с любознателен ум, както и към тези, които не падат духом пред препятствията.

20. Доверете се на интуицията си. Фортуна говори на всички езици. Наблюдавайте измененията, които настъпват с вас. Ако имате късмет, то вие сте на прав път.

21. Обръщайте внимание на препятствията по пътя си. Еднократното "препъване" не означава, че грешите. Но ако следват едни и същи препятствия и съдбата сякаш се отдалечава от вашите дела, това трябва да се разгледа сериозно. Анализирайте действията си - може би сте пропуснали нещо и съдбата ви дава възможност да се коригирате.

Главното е – независимо от вашата вяра и разбирания за живота – слушайте сърцето си. Гледайте света не през призмата на общественото мнение, а през очите на душата си.