Когато нашите интереси излязат отвъд материалния свят, се налага да си купим билет за духовния. Например, ако си загубите чантата и по време на медитация в Хималаите получите SMS, че трябва да дадете отчет къде изведнъж са изчезнали хиляда евро. Предполага се, че в момент на духовно просветление, ние трябва не само да загубим част от парите си, но и да го направим леко и с удоволствие.

Нещо подобно се случва, когато започнем нещо голямо. Свръх амбициите често провокират загуби, свързани с повреждането на някаква техника. Особено чувствителни са автомобилите и ВиК инсталациите. Защо - не знам. Може би е просто езически обичай - да даваме нещо като жертвоприношение седи в нас много дълбоко, на подсъзнателно ниво. Ако се случи нещо добро, за него трябва да се заплати - да хвърлим монета във фонтана, да дадем щедър бакшиш на портиера или други подобни. Ето няколко начина да се научите да разгадавате знаците на съдбата:

Изведнъж намирате нещо, отдавна изгубено

Когато започнете да намирате отдавна изгубени неща, това е знак, че редът се връща в живота ви (по-специално това се отнася за документи). Да намерите снимка или черупки от морския бряг - това е знак, напомняне, препратка към лични истории и може би предвестник на някаква случка в близко бъдеще. Важното не е в това кой е на снимката или кое е мястото, а чувствата с които са свързани. Тези знаци са много специфични и не се нуждаят от обяснение. Ние чудесно знаем какво ни казват и сме готови да преживеем всичко това отново.

Да се спънете с левия крак

В астрологията има понятие "черна дупка "- период, когато се случват обрати, препъваме се на равно място или всичко се обърква. Не се препоръчва да се ангажирате със сериозни неща в такива моменти (те са изброени в астрологическия календар). Най-разумно е да изчакате и когато ситуацията се подобри, да продължите оттам, докъдето сте спрели. Но работохолиците не се интересуват от Вселената и фазите на Луната. Те не могат да спрат сами. За да стане това, може да помогне - наводнение от съседите на горния етаж, да не запали колата, да попаднат в задръстване или леко ПТП.

Нищо не се получава!

Класически случай – опитвате да се свържете с някой, на когото телефона постоянно дава заето. А ако не е заето, той е излязъл на обяд. Или е забравил телефона си у дома. И така до безкрайност. В работен план продължаваме напразните опити – това е част от нашите задължения. Но в реалния живот? Трябва ли да продължаваме да блъскаме по заключената врата? Действайки праволинейно, ние самите затваряме пътищата за алтернативни решения. Зациклилият проблем трябва да бъде изоставен за известно време. Може би ще намерите решението на следващия ден - изведнъж вратата ще се отвори, но може да откриете, че това, което е зад нея, вече не ви интересува.
Но това е нова теория. Образованият човек от старата школа  е разработил условен рефлекс "да си заслужи успеха", което буквално изисква да се поблъска в стената. В противен случай не е спортсменско. Той не е научен да заобикаля трудностите. Във вашият случай, имате право да си разбиете главата в стената (но не много) - за удоволствие. Имайте предвид, че упоритото търсене на трудности и преодоляването им говори за сгрешен енергиен обмен със света - травматичен и икономически неизгоден.

Сънувате един и същи сън

Някои хора не помнят сънищата си и дори не са сигурни дали сънуват изобщо. Всъщност сънуват, но тези сънища не се помнят, защото засягат само дребни проблеми. Помнят се знаковите, пророческите сънища. Ако след известно време сънят се повтори, това е знак, напомняне, който не трябва да се пренебрегва. За да разберете смисъла на посланието, трябва да си го припомните през деня (за да запомните съня, напишете си ключова дума, веднага след като се събудите) и се опитайте да разберете смисъла. Ако не можете сами, помолете за помощ психотерапевт. За тях сънищата са основният инструмент на работа.

Закъснявате навсякъде

Ако по принцип сте точен човек и закъснявате за важна среща – се излагате. Два пъти - това е скандално. Но ако серията закъснения  продължи, означава, че сте твърде бавен или в буквалния смисъл изоставате от живота. В действителност, това наистина е знак. Но той означава нещо съвсем различно. Може би иска да покаже, че сте избрали грешен път? Или че животът се е променил и в новите условия, вашите планове не работят.

Всички ви се нахвърлят

Ако изведнъж всички започнат да ви атакуват - съпруга, колегите, децата, възрастни хора и дори кучета, проблемът вероятно е у вас. Вие сте източник на скрита агресия, която провокира агресия от страна на другите. Но ако това се случва там, където вие сте за първи път и не сте направили нищо осъдително, това е знак, "че не трябва да сте там". Често, когато усещате физически дискомфорт - гадене, "буца в гърлото", слабост в краката - бъдете внимателни и при първа възможност напуснете помещението.

Злополука

Може би това е следствие на поредица от грешни решения, взети от вашето подсъзнание или последно предупреждение. По-скоро с пълна скорост приближавате катастрофа, която може да бъде предотвратена, ако обърнете внимание на тази сфера на живот. Травма, прекъсване на електрозахранването, инцидент на пътя - събитието вече е достатъчно неприятно, но със сигурност не е най-лошото нещо, което може да се случи на човек в този живот. Превъртете лентата обратно – дали не сте получили преди това други предупредителни знаци?

Целият свят ви праща съобщения

Когато имате конкретен въпрос за нещо, неволно молите: "Дай ми знак!" И можете да получим отговор от най-неочаквани източници - отделяйки от контекста на реалността надписи и фрази. Хората, които обичат да общуват, могат да намерят отговора в дочут разговор или в телевизионните новини. Други ще получат отговор, открит в случайна книга или рекламен банер. Космосът ще говори с вас на езика, който предпочитате.

Някой нещо ви напомня

Възможно е да се върнете в ситуация, в която вече сте попадали някога (най-важното да си спомните в каква). В психологията това се нарича гещалт терапия. Вероятността да се повтори е много висока, тъй като последният път, вие не сте приключили историята емоционално.

Натрапчиви мисли

Постоянните негативни мисли са повод да отидете на лекар, но самите те не са знаци. Знак е, ако в главата ви нахлуят, без видима причина, натрапчиви мисли за някого - братовчед, бивш колега, бивш приятел. Внезапното връщане към стари познати в живота ви може да говори за две неща. Или до този спомен ви е довела конкретна ситуация, подобна на тази, в която е участвал дадения човек. Но тогава това е просто асоциация. Или че в момента някой наистина има нужда от вас и се опитва да достигне до вашето подсъзнание. Тогава му се обадете.

                                                                                                  Автор: Юлия Сонина