Тези зодии знаят точно какво да кажат.

Всеки има такъв период в живота си, в който изглежда непосилно да вземе решение сам. Вместо да се опитвате да премерите кое натежава повече – „за“ или „против“, често се отказвате и се обръщате към някой близък човек за съвет.

Да имате някой в живота си, който винаги е до вас, за да ви дава съвети, когато сте объркани, е дар от Бога!

Понякога този човек дори няма опит с това, от което се нуждаете от помощ, но по някаква причина, знае точно какво да каже, за да се почувствате по-добре. Обикновено най-добрите съвети дават тези, които са много уравновесени и могат лесно да се свържат с емоциите си.

Защо това е важно? Защото те знаят как да мислят като вас и да се разровят в емоциите, които изпитвате, за да ви помогнат да вземете най-доброто решение.

Звучи като вещерство за онези от нас, които нямат никаква идея как да дават съвети, но всъщност те могат да са ви от помощ точно когато отчаяно се нуждаете от подкрепа.

Астрологията в общи линии разделя хората на дре групи: такива, които дават страхотни съвети и такива, които винаги говорят преди да помислят (не винаги е най-мъдрият избор).

Ако сте от знаците, които добре знаят какво да кажат, когато някой ви потърси за помощ, знайте, че е важно да споделяте тази своя дарба с възможно най-много хора.

Не само ще подкрепите приятелите и семейството си – нещо, което вероятно обичате да правите, но и получавате внимание и хвалби за дарбата си да помагате на останалите, което също е доста приятно.

Но ако се чудите кой зодиакален знак дава най-добри съвети, сприятелете се с тези шест знака, защото те винаги ще са до вас, когато се нуждаете:

Телец (20 април – 20 май)

Телецът е приятелят, към когото се обръщате за съвети, защото ако някой е изживял всичко, то това е Телецът. Дава съвети от богатството на опита си и винаги ще бъде искрен с вас.

Вместо да ви каже да правите каквото си мислите, че е редно, Телецът ще ви каже точно защо това е лоша идея, знаейки, че ако не се съгласите с него, ще направите нещата по своему – без лоши чувства.

Обърнете се към Телеца за съвети за любовта, живота и всичко помежду им. Не винаги ще сподели най-личните детайли, но с него лесно се разговаря.

Рак (21 юни – 22 юли)

Ракът е много емоционално свързан с хората около него и затова е перфектен съветник. Те обичат да разглеждат нещата от гледната точка на приятел и така да ви показват как изборите ви могат да засегнат хората в живота ви.

Не си мислете, че ще ви разубеждават да не правите нещо, но ще ви попитат дали мислите, че е добра идея да тръгнете по даден път.

Раците са невероятни в справянето с нещата, които вълнуват сърцето, затова се отправете към тях, ако се нуждаете от съвет за любовта и връзките. Те са умели в това да се разровят дълбоко във вас и да открият точно какво искате.

Лъв (23 юли – 22 август)

Лъвът е добре запознат с последствията от лошите решения, затова постоянно ще ви казва какво може да се обърка при вас.

Често ще чувате „Ако бях на твое място...“, когато дават съвети, защото когато се поставят във вашата позиция, инстинктите им работят по-добре.

Лъвът познава живота и не се страхува да направи грешен избор, защото знае, че това ще го направи по-мъдър човек. Когато се нуждаете от някой, който наистина използва главата си, за да разбере нещата, Лъвът е вашият човек.

Везни (23 септември – 22 октомври)

Ако някой може да бъде наречен Крал на съветите, това ще са Везните. Вместо да ви позволи да правите егоистични решения, представителят на тази зодия ще погледна ситуацията от двете страни, за да направи най-информирания избор.

Те не го правят, за да ви покажат, че не всичко ще се бъде във ваша полза, но защото вярва, че всеки заслужава нещата да му се получат.

Когато се нуждаете от съвет за нещо, което изисква много компромиси от двете страни, Везните са вашият човек. Те ще ви помогнат да направите нещата възможно най-честни и балансирани – името на този знак не е случайно.

Козирог (22 декември – 19 януари)

Козирозите знаят, че не трябва винаги да приемате чуждия съвет, за да вземете решения за вашия живот.

Затова ако имате проблем дали да бъдете голям човек или да се държите жалко, Козирогът ще ви покаже как да реагирате като вързастни. Това е особено ценно в моменти, в които спорите с бившето си гадже или с приятел и се опитвате да запазите доблест.

Козирогът вярва, че ако се държите като възрастен ще достигнете по-напред в живота, отколкото ако се вдетинявате, защото използват главите си по отношение на съветите към останалите. Те никога няма да съдят поведението ви, но ще предлагат алтернативи начини за действие.

Риби (19 февруари – 20 март)

Рибите са едни от хората, които могат да раздават безупречни съвети, без дори да са били в подобна ситуация. Вероятно се дължи на способността им лесно да се свързват с емоциите си, но ако се нуждаете от директен и личен съвет, доверете се на представител на зодия Риби.

Те са особено умели в ситуациите за любовта, но за тях е най-важно да помагат на хората, които означават много за тях, независимо какъв е проблемът.

Когато дават съвети, слушайте внимателно, защото Рибите често изпускат личен опит, който може да ви помогне.

Защо това е важно? Защото те добре знаят, че не всяко решение ще бъде лесно, затова искат да сте умни, вместо да следвате сляпо сърцето си.